Tuesday, December 29, 2009

We do not remember days; we remember moments...




It's been a while I did not updates my blog. Almost 2 weeks I guess. Sorry for that, quiet busy with Christmas and lot of things that I have to settle down. Beberapa hari saja kita akan menyambut New Year. And I guess now every one is busy with their New Year resolutions. Well, actually I don't want to talk about this New year things. Hehehe...Bosan sudah dengan soalan2 yang sama asyik menanyakan apa azam tahun baru. Kalau saya nak listkan di sini pun rasa2 tidak akan habis cerita saya pasal azam untuk New Year ni kan... New Year? So, guys setakat mana sudah azam untuk 2009 yang sudah anda capai :) Ask yourself~ Bagi yang sudah mencapai target, congrates guys dan bagi yang belum lagi tercapai tu, well you better work hard for your resolutions guys. Tidak guna juga ada resolutions tapi tidak pernah berusaha untuk mencapai resolutions anda itu...

Anyway, enough of that New year resolution. Yang saya cuma mau cerita di sini serba sedikit perjalanan sepanjang Tahun 2009. Terlalu banyak perkara yang terjadi sepanjang tahun ini yang memberi IMPAK dalam hidup saya sehingga ada kalanya saya rasa yang saya tidak mau teruskan perjalanan saya. Tapi, yeah thanks GOD sebab memberi saya kekuatan untuk terus berada di sini pada hari ini, pada saat ini. Kalau nak dibandingkan dengan tahun2 sebelumnya, mungkin saya rasakan tahun 2009 juga yang agak mencabar. Yeah, mencabar...Mungkin bagi yang mengenali saya, yang bersama2 dengan saya, mereka melihat saya sebagai seorang yang sentiasa tenang, but actually TOO many things happened in my life this year guys. Rasanya, cuma sedikit saja yang tau tentang perkara yang berlaku dalam hidup saya (owh owh...guess who is that lucky person hah? Lol! You know yourself :P)

Well, I'm not that kinda of person that easily can share my problems with others people, I just do that when I really can't stand with my problems anymore. And for sure, people that I will looking for, they're the most important persons in my life. And I really appreciate all of your advise guys. Thanks for being my friends :D and my adviser. Thank you very much for all of that. For the prayers...The wishes...for all the advice.

You know, every time something happened in my life, I tend to learn something new. Lebih2 lagi kalau perkara yang berlaku itu adalah sesuatu yang di luar dugaan saya. Kadang2 saya selalu juga complain sama Tuhan, kenapa mesti perkara ni yang berlaku Tuhan? Saya tak bersedia, saya tak tau apa yang perlu saya buat? Tidak adil bha semua ni! Well, rasa2 bukan saya saja yang akan berkata macam tu kalau berlaku sesuatu di luar jangkaan kita kan.

Jujurnya, setiap kali saya doa dan merungut pada Tuhan, selalu ada suara yang berkata "Cuba kau lihat, setakat mana perjalanan engkau sekarang...Begitu jauh sudah perjalanan engkau, kenapa pada saat ini, engkau boleh merasakan yang engkau begitu lemah sedangkan engkau tahu yang engkau telah melakukan sesuatu yang lebih besar dari semua ni..." Dan saya percaya, suara inilah yang menguatkan saya hari demi hari.

For sure, saya tidak akan melupakan kenangan atau peristiwa yang berlaku dalam kehidupan saya lebih2 yang membuatkan saya menangis, yang membuatkan saya ada kalanya berasa sungguh lemah.. yang membuatkan saya tidak pernah berhenti berfikir untuk mencari jalan penyelesaian... Memang satu masa dulu, semuanya satu masalah besar dalam hidup saya, tapi saya percaya sebab semua yang pernah berlaku dalam hidup sayalah, saya menjadi seorang yang boleh mempercayai diri untuk terus tabah dan kuat pada hari seterusnya, maybe it can be a bad memory for me long time ago but now? I can say that I learned a lot of things from that... Ianya sebahagian daripada refleksi diri saya yang boleh saya imbas untuk tahun ini. Actually, so much to say bout it. But, lets talk bout it next time. I believe we do not remember days, but we remember moments.. That moments keep running in our mind because memory... is the diary that we all carry about with us.

P/s: Kadang-kadang Tuhan sembunyikan matahari, DIA datangkan petir dan kilat. Kita menangis dan tertanya-tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Tuhan hendak memberi kita pelangi..

Wednesday, December 16, 2009

~Caroling~ Gabungan Gereja2 Bintangor




So, guys...Cuma ini sahaja pics caroling yang saya dapat share harini... Caroling tadi bermula dari pukul 6.30pm until 8pm. I will upload more pic later ok, lepas saya minta dari abang Nic coz tadi abang Nic yang jadi cameraman. Saya rasa more than 300 orang yang terlibat tadi. Thanks God coz tidak hujan. Walaupun pada mulanya macam mau hujan ja. Tapi puji Tuhan sebab kami dapat habiskan caroling dengan baik. Hehehe..ada perkara lucu berlaku tadi time kami berjalan. Tempat untuk letak lilin si Wendy terbakar...Hahaha... Kami semua menjerit dan ketawa melihat tempat letak lilin si Wen terbakar. Dia tiup2 dan nasib baik dapat padamkan api tu...Yang paling best bila tengok budak2 membawa lilin mereka...Ada seorang budak yang merajuk semasa membawa lilin dia coz selalu ja padam... Saya ketawa bila dia ckp "hah...tak nak la bawa lilin ni lagi...salu ja padam.." Anyway, nice to be there with all of my friends~

Sunday, December 13, 2009

-Christmas-


Halo all :) Happy Sunday... Ermm...Less than 2 weeks we will celebrate Christmas. So, macam mana dengan preparation anda semua? Maybe sudah ada yang start caroling dalam beberapa minggu ini dan maybe ramai yang busy keluar shopping membeli hadiah or barang2 untuk Christmas and new year. Bulan December merupakan bulan yang mungkin ditunggu2 oleh ramai orang...Selalunya, pada bulan December lah semua akan sibuk mengambil cuti dan menghabiskan masa bersama keluarga. Dan~ ya tidak terasa pula kan tahun 2009 sudah hampir sampai di penghujungnya. Tinggal beberapa hari ja lagi then New Year pula tiba... My oh my, too many things happened this year.

Saya sudah terima jadual caroling untuk jemaat gereja dan saya akan memimpin semasa caroling 19hb ni. Caroling~ caroling. Dan persiapan untuk Christmas? Youth sibuk dengan practice. Hopefully semua persiapan berjalan dengan lancar. Agak besar tanggungjawab untuk youth tahun ni coz kami yang incharge semuanya...Dari sesi Praise and worship...hingga ke sambutan tetamu and so on~... Wew, satu cabaran la pulak coz youth yang ada cuma 17 orang macam tu dan masing2 ada tugas tersendiri sedangkan banyak perkara yang perlu kami lakukan. Hehehe...Poor abang Nic coz dia yang jadi lead kami dan of coz dia perlu fkrkan banyak perkara. Well, we just can give our best.. Seterusnya, biar Tuhan tentukan. Hehehe...Seriously, kami masih blurr dengan persiapan Caroling untuk gabungan church Bintangor yg akan diadakan hari Rabu ni (16/12) Never mind, we do what we can for that one. The most important now is our preparation untuk Christmas eve dan juga kebaktian Christmas 25.12 ni. So, guys~ pray for us so we can do our best for this Christmas.

Friday, December 11, 2009

How did it get so late so soon?



How did it get so late so soon?
It's night before it's afternoon.
December is here before it's June.
My goodness how the time has flown.
How did it get so late so soon?
~Dr. Seuss

Wednesday, December 9, 2009

There is no finish line...



Hi guys :)...Well saja mo share sedikit conversation between me and 1 of my friend today. This friend of mine said that life is so tough and now after he got work, its seem that his life is so busy. And look like his work never less~...Dan kawan saya ini bilang dia akan jadi gila kalau berterusan begini. So, I told him " That is life, you can't run away from all this"

Actually..ya, tadi dia cakap yang dia rasa mau berhenti kerja tapi dia sangat sukakan kerja dia tu cuma kerja dia sekarang terlalu banyak bebanannya sehingga dia menjadi terlalu sibuk seolah2 tiada life. So, what else can I say? Hehe..Saya sendiri pun belum kerja lagi. Memandai pula mau bagi nasihat pada orang lain!

So, after dia cakap macam tu saya explain la sama dia yang semua tu just a new beginning of his life. Dia baru ja kerja dan kalau menerima bebanan macam tu memang sudah lumrah dalam alam pekerjaan. So if he let go his work now bukankah semua penantian dia untuk kerja tu sia2 ja selama ni. Lagipun dia sendiri pernah cerita pada saya begitu susah dia mau mendapatkan pekerjaan ini selama ini and now he want to let it go? NO! I told him that "Wherever he will go, he will face the same situation..He can't run from this "BUSY" life cause that is life, when you stop struggling that mean you stop LIFE.

There is no finish line in this life...It's just a starting :)And owh.. yeah he agree with..Although I said that not everything that I said is right..Ehehe...Think in positive way bro :) don't make this burden as a big ROCK in your journey..Beside, it's just a starting of your life. If you can pass this rock then you can go to the next step...

Anyway bro, it is nice to talk to you today and thanks for looking for me and talk about all of this :) And anyway..ahaha...pasal susah mau cari GF sebab terlampau busy tu, ngeee...no comment..enjoy your life 1st bro..then br think bout that :P~
It's just life. Just live it... :D~

Tuesday, December 8, 2009

Why try to be someone you're not?



Hurmm...semasa berbual dengan adik saya tadi..Entah kenapa tiba2 kami dua boleh masuk topic ini. Sedar tak sedar saya katakan pada adik saya "Antara sedar atau tidak, kita boleh berubah dengan tiba2...180 darjah dari personaliti kita yang sebenarnya. Walaupun itu bukan yang kita inginkan tetapi ada masanya kita akan berubah sepenuhnya."
Dan adik saya setuju dengan apa yang saya katakan sebab dia teringatkan beberapa orang rakannya yang tiba2 saja berubah semenjak kebelakangan ni.

Well, what exactly make you change and try to be someone you're not? Kenapa harus membiarkan diri anda dibayangi oleh personaliti orang lain. :) Guys!! you should be yourself. Macam ada kes seorang yang saya kenal. Dia sanggup mengenepikan perasaan sendiri dan menjadi orang lain gara2 ingin menjaga hati bF dia...But for sure, dia sendiri sebenarnya tidak tahan dengan hidup kepura-puraan itu dan ada kalanya dia berasa sungguh menyesal dengan apa yang dia lakukan pada diri dia...Dia sanggup melakukan apa saja yang bf dia inginkan kerana ingin menjaga hati bf dia...Cuba untuk menjadikan dirinya terbaik bagi orang lain tetapi hakikatnya dia mengenepikan perasaannya sendiri...Guys, if you're in this situation you better think twice!!

Don't ever let someone else make yourself change and being someone else that you hate..And for this girl..hurm..OMG...How come she do that to herself when she know that she is suffering!!! Nasib baik juga akhirnya dia membuat keputusan untuk keluar dari kepura-puraan tu dan membebaskan diri dia daripada hubungan yang mencengkam dia selama ini.I guess that is the best decision she make for herself.

Be honest to yourself. Apa pun situasi yang cuba untuk membuatkan anda berpura2 dan menjadi orang lain, jangan biarkan diri anda dibayangi oleh perkara yang membuatkan anda lupa siapa anda yang sebenarnya. Why? Because one day, you will regret when you know that is not what you want. You will hurt when realize that you just pretend and never be someone that you like! You will hurt when you know that you just pretend to be someone else just because you want to make someone else happy but the real is you just make yourself hurt. Just be yourself...If people don't like you just because who you are or that is your personality, just ignore it. Don't change just because you want to make yourself look good in front of them...Change when you're suppose to change! and only when you are very sure of it.

Let the world know you as you are, not as you think you should be, because sooner or later, if you are posing, you will forget the pose, and then where are you?

Wednesday, December 2, 2009

What everyone want from life?


Hi all..It's been a week since I came home..Yeah I know, and almost one week I also didn't update my blog. So many things to do here guys. Anyway, I am OK and I am very GLAD to be home. Yeah, it is glad to be home and spend your time with your family. Wondering what am I doing now? Hm..I just can't sleep and right now? Yeah, am watching my favorite drama CSI:Miami. Hehehe..and yeah, also here I am now sitting here in front of TV and guess what? My bros are snoring now..yeah both of them..Hahaha!

So, what's up guys? Hurm...How's life lately? Hopefully everything is ok. For me? it's gonna be busy holidays and I got a lot of things to do. And for sure, Christmas is around the corner. So what do you want for your Christmas? What kind of present do you want? Lol..Such a funny question isn't? But that is what people keep asking when Christmas is coming...LoL.

Talk about what do you want for your Christmas..Erm, actually this is not what exactly I want to ask. The real question I want to ask is "What everyone want from life?" So, anyone? What do you want from your life. We always heard that most of people will answer and says they want to be success, or maybe you want to have a happy family or get married with person that we love. Or maybe we want to get rich? Too many things we want for our life right? But do we really get all this thing that we think can make we happy or do we satisfy with all of this after we get it?

Lets think about it...How do you look or what do you think of your life now? Do you think you want more or do you think that everything is not enough now? Maybe you got what you need but you never got what do you want? And this will make you think.. "God why I never get what I want?" Hurmm... Honestly, yeah I ever thought bout it before. And yeah, too many things I want in my life. Can't deny bout it!!! Hehehe..But after all, I do think that exactly I am very lucky now cause I have everything that I need. Oh..Of course it's not wrong if we want more...but guys, we have to learn to appreciate what we got.

Be thankful of what you have. For sure, time is running up and never stop. You can change everything today but you can't change yesterday or tomorrow because yesterday is past and tomorrow? You never know what will happen tomorrow. So much things to worry bout. Too many things in our list...So on your way to get what you want, be thankful and appreciate everything that you got guys...Lets me ask you again..What do you want from your life? Don't ask me cause mine is secret..LoL..yeah, you know what you want from your life :) Just go on but do appreciate everything that you got right now...

Tuesday, November 24, 2009

Home sweet home

I just came home :) Wow...It is very glad to be home and spend my time with my family. I am very glad to meet my parents and my siblings...Haha :) Anyway, I am very tired and guess what? My flight from Penang to KL was delayed for almost 1 hour. Luckily we arrived at LCCT on time or else huh~...I will miss the next flight to Sibu. OMG, thanks God :) And yeah, sorry coz I didn't post anything for this 2 days. I got connection problem :X huhu... ZZzZz time to sleep all :) Good night!!!

Saturday, November 21, 2009

Remember when?



Ehem..good morning all :) hehehe...wew...it is 4.24am now..and as usual saya belum lg tidur..Hehehe..hari ni lewat tidur. Masih sibuk lagi mendengar radio irc. Adui sorry la DJ dean, salu ja saya hantar ucapan yang bukan2..Hehehe.Saja2 nak memeriahkan channel kunun :)Anyway, hurm. Hari ni merupakan hari yang agak menggembirakan bagi saya. Why? Sebab tiba2 saja di FB tadi saya dan kwn2 saya mengungkit kembali memory semasa kami bersama2 dahulu... semua memory tersebut sukar untuk dilupakan. Setiap perjalanan yang kami tempuhi bersama..

Bila saya post video MBK dan video yg berkenaan dgn aktiviti kami dahulu...Masing2 meluahkan perasaan mereka.Bagaimana setiap perkara yang kami lakukan bersama-sama memberi kesan kepada diri masing-masing. Nice to hear that we learn something from all of that.And you know what? Memang rasa2 mo saja undurkan masa... Geeezzz, how I wish we have time machine now! And you also know what? I am really glad that my parents let me go out and explore this life :), tanpa dorongan parents saya sudah tentu saya tidak akan mempunyai pelbagai pengalaman yang menarik dalam hidup saya.

And few days ago, saya view la FB kawan saya. Kunun2 nak lihat pic. Tapi mata saya tertumpu pula dalam list family dia..AHaha, ada pula saya dalam list tu..Tau apa dia letak situ? Dia letak saya as her ADVISOR..Dalam hati saya memang lucu :) but really glad that she really appreciate me. Advisor bha tu, tinggi pangkat! ahaha..Thanks friend sebab mempercayai saya dan sentiasa berkongsi byk perkara ma saya.

Actually saya sendiri tidak sure, kenapa ramai yang suka mencari saya bila ada problem. Even perkara kecil pun mereka akan datang nak merujuk pada saya (Naaa...bukan ta puji ok..tapi kenyataan) Sometimes, even yang jauh lebih tua and yg saya anggap jauh lebih mature dari saya pun akan cari saya kalau ada apa2 masalah.Geezzz...Saya sendiri tertanya? Am I a good listener or am I a problem solver. Haha, ternyata saya sendiri tidak tahu apa jawapannya :P I think I should ask them why they keep looking for me when they're in trouble or what so ever.That's why I always have to alert! You know, sa terpaksa ON hp 24/7 and get ready pada bila2 masa.

Dan satu yang paling saya tak akan lupa, few weeks ago. Ada BRO tu dia sms saya pasal worker dia..Dalam sms tu dia bilang "WIL,aku tak puas hati la dengan worker aku ni, salu ja datang lambat. Thats why I tidak suka ambil kawan or saudara sendiri bekerja. Dia ingat aku kawan dia dia blh sukahati ja datang lmbt." This sms make me smile and laughed..Sa reply dia, sa ckp la.You should talk to your worker nicely about this so next time takkan dia buat lagi. But dia cakap yang almost tiap2 hari remind perkara tu pada worker dia tu. Uhmm..what should i say guys? :) Maybe salah juga bha worker dia ni, dah tau sendiri kerja dengan kawan jangan la buat hal pula. REMEMBER WHEN kawan dia sanggup ambil dia kerja, dia patut bersyukur bha dengan tu sebab bukan senang nak cari kerja sekarang...duhh~

Kadang2 memang saya fed up juga, cause even small matter pun nak rujuk juga dengan saya. Tapi saya bukan jenis yang suka nak complain pasal benda2 kecil, apa saja yang kawan saya cuba perkatakan, saya akan cuba dengar sebaik mungkin :) well, at least mereka akan rasa lega bila sudah luahkan perasaan mereka (That is what I always think when they come to me) BUT, saya sedar juga daripada masalah mereka inilah saya sendiri mula menjadi matang dan menjadi lebih peka dengan banyak perkara.

Dan sekarang, bila berjauhan dengan kawan2, bila kami berhubung selalu sahaja ada istilah "REMEMBER WHEN I...REMEMBER WHEN WE..! REMEMBER WHEN" Hahaha...Anyway guys, apa2 pun yang pernah terjadi dalam hidup kita. Even perkara pahit pun, sometimes kita kena imbas balik juga bha semua kan just untuk refleksi diri kita. Kadang2 memang ada pengalaman tu sangat menyakitkan, tapi daripada pengalaman tu la kita belajar menjadi lebih kuat kan. So, REMEMBER WHEN....

Friday, November 20, 2009

Look what you've done


Actually, untuk post kali ni macam tiada apa yang saya nak share. Tapi tiba-tiba pula terlintas di fikiran saya tentang hal ni.... Kadang2 kan dalam hidup kita ni, sering kali kita bersedih kerana sesuatu yang tidak dapat kita ubah. Realitinya, seteruk mana pun kita menangis atau menyesal akan sesuatu perkara kita tetap tidak dapat mengubah apa2 kalau perkara tu memang dah berlaku. Nak undurkan masa untuk perbaiki semuanya pun takkan dapat. Kecualilah kita ada time machine..:) Tapi, terima la hakikat! ahaha...Masa memang tidak dapat diundur, setiap perkara yang berlaku tidak akan dapat diubah =) Saya sendiri selalu menghadapi situasi macam ni. Kadang2 macam tak dapat terima saja kalau ada perkara yang berlaku dan kita rasa tidak puas hati macam nak undurkan semula masa dan perbaiki semuanya.

Tiba-tiba saja saya teringat kisah kawan saya [1]. Wew, identiti dirahsiakan. Si [1] selalu bsms dengan ex dia. Kebetulan hari tu dia sms juga dengan bf dia dan pada masa yang sama dia juga sms dengan bf dia. Jadi entah kenapa tiba2 dia tersalah send sms yang sepatutnya dihantar kepada ex dia, dia terhantar pada bf dia. Terus bf dia cakap sama dia...pasal curang... Hurm.. Saya pun blur tiba2 saja kawan saya ni cakap "wilder ko mst tolong saya, saya salah send msg". Nampaknya bf dia macam marah sudah dengan dia...Kawan saya ni pun runsing semacam juga. Saya sendiri tidak tahu nak cakap apa. Tapi sebenarnya msg tu tiada apa2 pun, cuma dalam msg tu kawan saya cakap pada ex dia yang mereka sudah tiada apa2 dan yang berlalu biarlah berlalu. Si bf kawan saya pula, hurm entahlah. Mungkin cemburu kot dengan sms tu. Sehinggakan mereka macam ada salah faham sudah.

So untuk beberapa hari kawan saya dan bf dia berkonflik hinggakan kawan saya akhirnya memutuskan untuk break ja ma bf dia. Sehinggakan kawan saya tu asyik tanya saya solan yang sama "apakah reaksi ko kalo ko trma sms mcm yg saya hantar tu?" Saya sendiri tidak tau nak cakap apa...So, whats the points here? Haha...saya sendiri tak tau :P actually apa yang saya cuba katakan ialah, apa2 pun yang kita lakukan. Tidak mungkin kita dapat mengubahnya kembali. Saya tahu yang kawan saya ni a lil bit sedih or maybe..betul2 sedih dengan apa yang terjadi.Tapi dia putuskan jua mau break ma bf dia. So, its her choice. Dia cakap sama saya yang dia rasa dia dan bf dia macam tidak dapat meneruskan lagi hubungan mereka. And now, dia tidak lagi menghubungi laki tu. Tetapi lelaki tu masih lagi menghubungi dia. Semuanya gara2 sms yang tersalah hantar...

Hurm...banyak lagi contoh lain yang kita boleh tengok juga kan...ada satu masa kita akan terlepas cakap sehinggakan menyakiti hati orang lain. Bukan sengaja tapi tanpa kita sedari bahawa apa yang kita katakan itu memberi kesan kepada orang lain. Huh, kalau bercerita pasal ni...Ermm...terlalu banyak hal begini yang telah saya lihat. Daripada kawan baik hinggakan tak bertegur sapa gara2 sukahati jak lepas cakap. and then nak minta maaf pun susah juga gara2 apa yang dia cakap tu memang sangat menyakitkan hati. Huhu...akhirnya nak menyesal pun tak da guna juga kan...Kalau apa yg kita katakan tu mangnya sudah bikin panas...Haha..mesti orang susah nak maafkan..Terlajak perahu boleh diundur..terlajak kata? manada boleh didelete macam kita nak delete fail yg kita tak guna d computer..or nak undo ker? aha..kan sendiri yang susah...Lepastu menyesal? Hurmmm...

Jadi, apa pun perbuatan atau apa2 yang nak kita ungkapkan, kita harus fikirkan dengan baik. Jangan sukati ja...~ memanglah kita punya hak untuk bersuara atau hak nak melakukan apa2..tapi kena juga fikir tentang perasaan orang lain...Lepas tu nak menyesal pun tidak berguna...tanpa kita sedar atau memang kita sedar pun, banyak perbuatan kita yang melukakan orang lain...Tapi, keadaan tetap tidak sama walaupun kita cuba untuk memperbaikinya. Nak menangis darahpun tak ada guna juga kan. So, kalaupun kita telah melakukan kesalahan dalam kehidupan kita, its ok. Manusia mana yang tak pernah buat salah. Menyesal tu memang bagus cuma kadang2 perkara tu meninggalkan kesan dalam kehidupan kita dan orang lain. Yang penting kita sedar dan next time kita akan tahu macam mana nak bertindak...So guys, kesimpulannya untuk saya dan anda, ermm...fikirla masak2 sebelum nak lakukan atau nak katakan sesuatu :D..maybe bagi kita semuanya betul tapi bagi orang lain...itu berbeza coz hati, perasaan manusia itu tidak sama.... Look what you've done...

Thursday, November 19, 2009

Done-new template

:) done..Hehehe...So guys, this is my new template...I Love this template..Kinda very simple but beautiful...Ahm..I think its time to go bed now...My eyes kinda very heavy now..Huhu..Its been few days I didn't sleep well..So, tonight I will sleep early and =) sleep with a smile face...Haha..Just kidding...Good night all..anyway, for MrJ, hopefully everything will be ok soon... I am very sorry MrJ because I can't help you...How I wish I can help you this time :< Good night all and God Bless All...xoxo :)

Wednesday, November 18, 2009

Nature~

Study nature, love nature, stay close to nature. It will never fail you. (Frank Lloyd Wright)

Tuesday, November 17, 2009

Leonid meteor shower…

Hue..how I wish I can watch this meteor shower :) I still remember when I saw this leonid meteor shower 2 years ago during Scout's camping... It just like a dream, but am sure it's not only dream when 1 of my friends said " hye...it's meteor" Hahaha..Lucky me huh cause I can watch it.. It's beautiful and I wish I can watch it again this year...Am not sure what time we can watch it here cause according to Yahoo news, its on Tuesday a.m. I waited for it this morning, but...naaaaaa..ahahah.. :o no meteor shower..anyway, i hope can see it tonight or tmrww..cause they said we still can watch it for this few days...Owh...How great is our Creator huh, He made all of this things...~_~

Pic taken from( http://features.csmonitor.com/innovation/2009/11/17/leonid-meteor-shower-yawn-is-it-time-yet/)

Heart and butterfly~

I’m going to smile
and make you think I’m happy,
I’m going to laugh,
so you don’t see me cry,
I’m going to let you go in style,
and even if it kills me
- I’m going to smile.

The hardest part
of loving someone
is knowing when to let go,
and knowing when to say goodbye.

(hehe...hsl kerja photoshop ku :X time boring)

Sunday, November 15, 2009

Malaysian Baptist Theological Seminary-Graduation thanksgiving banquet

12/11/2009 arinya, aku enggau kawan aku pergi dinner Sis Rosy...Graduation thanksgiving banquet Malaysian Baptist Theological Seminary untuk bala Pastor ti graduate tahun tok..13hb arinya sida ya graduate...Thanks to Sis Rosy laban invite kami agai dinner tok...rindu betemu ngau bala2 Pastor n doctor ari seluruh dunia masa dinner tok..Hehehe..pama meh...bekelala ngau orang ari menua bukai...Anyway, sis Rosy :) we are very proud of you..Huhu..Sis Rosy our Pastor =)....2 tahun belajar, at last bulih ga Bachelor Degree in Theology ya...So, next step will be hard for you sis..But we know you can do it.. teruskan perjalanan melayani untuk Tuhan...Sedih laban sis Rosy pulai menua...huhu..


Pastor Alan and family
Sis Rosy's mom...Sis Rosy and Sis Rosy's sis

Long service-performance from grad pastors


Love is Unseen

Something to share with all of you..what is love bout~ hehe..i love this article...

Kenapa kita menutup mata, ketika kita tidur? Ketika kita menangis? Ketika kita membayangkan? Ketika kita berciuman?Ini karena hal terindah di dunia TIDAK TERLIHAT.

Kita semua agak aneh dan hidup sendiri juga agak aneh.Dan ketika kita menemukan seseorang yang keunikannya SEJALAN dengan kita, kita bergabung dengannya dan jatuh ke dalam suatu keanehan serupa yang dinamakan CINTA.

Ada hal-hal yang tidak ingin kita lepaskan. Orang-orang yang tidak ingin kita tinggalkan. Tapi ingatlah, melepaskan BUKAN akhir dari dunia,melainkan awal suatu kehidupan baru. Kebahagiaan ada untuk mereka yang menangis, mereka yang tersakiti, mereka yang telah mencari dan mereka yang telah mencoba. Karena MEREKALAH yang bisa menghargai betapa pentingnya orang yang telah menyentuh kehidupan mereka.

CINTA yang AGUNG? Adalah ketika kamu menitikkan air mata dan MASIH peduli terhadapnya. Adalah ketika dia tidak mempedulikanmu dan kamu MASIH menunggunya dengan setia. Adalah ketika dia mulai mencintai orang lain dan kamu MASIH bisa tersenyum sembari berkata,"Aku turut berbahagia untukmu".Apabila cinta tidak berhasil,BEBASKAN dirimu,biarkan hatimu kembali melebarkan sayapnya dan terbang ke alam bebas LAGI.

Ingatlah bahwa kamu mungkin menemukan cinta dan kehilangannya, tapi ketika cinta itu mati, kamu TIDAK perlu mati bersamanya. Orang terkuat BUKAN mereka yang selalu menang, MELAINKAN mereka yang tetap tegar ketika mereka jatuh Entah bagaimana dalam perjalanan kehidupan, kamu belajar tentang dirimu sendiri dan menyadari bahwa penyesalan tidak sehausnya ada,HANYALAH penghargaan abadi atas pilihan-pilihan kehidupan yang telah kau buat.

TEMAN SEJATI mengerti ketika kamu berkata,"Aku lupa..".Menunggu selamanya ketika kamu berkata, “Tunggu sebentar”. Tetap tinggal ketika kamu berkata,"Tinggalkan aku sendiri". Membuka pintu meski kamu BELUM mengetuk dan berkata,"Bolehkah saya masuk"

MENCINTAI,BUKANlah bagaimana kamu melupakan,melainkan bagaimana kamu MEMAAFKAN,BUKANlah bagaimana kamu mendengarkan,melainkan bagaimana kamu MENGERTI,BUKANlah apa yang kamu lihat, melainkan apa yang kamu RASAKAN.. BUKANlah bagaimana kamu melepaskan..melainkan bagaimana kamu BERTAHAN...

Lebih berbahaya mencucurkan air mata dalam hati,dibandingkan menangis tersedu2.Air mata yang keluar dapat dihapus,sementara air mata yang tersembunyi menggoreskan luka yang tidak akan pernah hilang.Dalam urusan cinta,kita SANGAT JARANG menang.Tapi ketika CINTA itu TULUS, meskipun kalah,kamu TETAP MENANG hanya karena kamu berbahagia dapat mencintai seseorang,LEBIH dari kamu mencintai dirimu sendiri..

Akan tiba saatnya dimana kamu harus berhenti mencinta seseorang BUKAN karena orang itu berhenti mencintai kita MELAINKAN karena kita menyadari bahwa orang itu akan lebih berbahagia apabila kita melepaskannya. Apabila kamu benar-benar mencintai seseorang, jangan lepaskan dia. Jangan percaya bahwa melepaskan SELALU berarti kamu benar-benar mencintai MELAINKAN BERJUANGLAH demi cintamu Itulah CINTA SEJATI.

Lebih baik menunggu orang yang kamu inginkan DARIPADA berjalan bersama orang "yang tersedia" Lebih baik menunggu orang yang kamu cintai DARIPADA orang yang berada di sekelilingmu Lebih baik menunggu orang yang tepat kerena hidup ini terlalu singkat untuk dibuang dengan hanya dengan "seseorang" Kadang kala,orang yang kamu cintai adalah orang yang PALING menyakiti hatimu dan kadang kala,teman yang membawamu ke dalam pelukannya dan menangis bersamamu adalah cinta yang tidak kamu sadari..

Ada sebuah kisah menarik. Seorang pria yang bersahabat dengan orang-orang jahat, difitnah oleh teman-temannya sehingga masuk penjara selama bertahun-tahun.Setelah keluar penjara, keluarganya menganjurkan supaya mencari mereka yang memfitnah dirinya dan mengajukan mereka ke pengadilan. Tetapi pria itu menolak bahkan memaafkannya. Ia mengatakan bahwa musibah itu terjadi karena kesalahannya sendiri memilih teman-teman yang tidak baik.

Kejadian tragis itu malah memberi peluang baginya untuk memilih jalan hidup baru yang lebih baik. Kemudian ia membuka lembaga pendidikan pribadi yang mengajarkan makna memaafkan.

Sememangnya...Kasih itu sabar..murah hati..tidak cemburu~...
Seperti yg dinyatakan di 1kor13:4 (
Kasih itu sabar; kasih itu murah hati; ia tidak cemburu. Ia tidak memegahkan diri dan tidak sombong.)

Ditulis oleh:Peak (thanks!!-http://tobanautica73.multiply.com/journal/item/64)

Saturday, November 14, 2009

Ha ha~ pengawa maya boring






:X ermm..nadai pengawa gik..saja2 ngaga art work kenu kooo..ahaha..i love all of it...maybe bc yg kelihatan mcm art work nembiak kecik tp that is the way i express what i feel that time... ^^ flash back when we were young..ahaha..how i wish i can draw all that i imagine that time..

Testify to Love

All the colors of the rainbow
All of voices of the wind
Every dream that reaches out
That reaches out to find where love begins
Every word of every story
Every star in every sky
Every corner of creation lives to testify

For as long as I shall live
I will testify to love
I'll be a witness in the silences when words are not enough
With every breath I take I will give thanks to God above
For as long as I shall live
I will testify to love

From the mountains to the valleys
From the rivers to the sea
Every hand that reaches out
Every hand that reaches out to offer peace
Every simple act of mercy
Every step to kingdom come
All the Hope in every heart will,speak what love has done

O-Oh Ohhh

For as long as I shall live
I will testify to love
I'll be a witness in the silences when words are not enough
With every breath I take I will give thanks to God above
For as long as I shall live
I will testify to love

Colors of the rainbow
Voices of the wind
Heaven reaches out where love begins
Word of every story
Star in every sky
All creation testify

Mountains to the valleys
Rivers to the sea
Heaven reaches out to offer peace
Simple act of mercy
Kingdom come
Every heart will speak what love has done

Colors of the rainbow
Voices of the wind
Heaven reaches out where love begins
Word of every story
Star in every sky
All creation testify

For as long as I shall live
I will testify to love
I'll be a witness in the silences when words are not enough
With every breath I take I will give thanks to God above
For as long as I shall live
I will test------------------ify

Monday, November 9, 2009

HMT327

HMT 327...Hue hue hue... :X killer paper =.=" all the best to all HMT327 students!!!!!!!!!!!

Sunday, November 8, 2009

You think I'm so tough?


Its just sometimes hard for me to cry because i know that it no use to cry...But, sometimes yes I do cry... =) just to ease pain and make myself feel better...That is normal...But for sure, I admit that I don't like to cry just because of simple things...Am not that tough as you can see cause am just an ordinary person...You think I'm so tough? No I am...I never let you see me cry cause I don't want you to be sad and worry about me..That's all...But I do feel lucky, cause every time when I cry, there are always someone who really care about me :D~ thank you thank you for that...So, for you out there...Cry if you wanna cry...Hahaha :| it's OK to cry :) at least you will be feel more better...

Depression

I got this poem in http://www.mylifepoem.com/...I love this poem.. depression..something will happen to everyone..Hurmm...

I get a funny feeling,
it comes from deep inside.
I get all mad and angry,
wanting to go and hide.



I guess..that is what i feel right now..Lol..kinda depression...ahaha.. :X it's exam time...feel dunno what to do...well..i think u guys know what i feel right now...ahahaha !_! wish me gud luck~

Monday, November 2, 2009

Sunday..Blessed~

Hi~
Hew...sunday sunday :D I love sunday...Erm..for today..haha..I don't know what happened to me and Dijah..Yeah..for sunday service, we sat at the front..and of course...Fhew..Both of us sleepy but funny we can't stop smiling coz both of us still remember bout what we chatted at night before..ahaha..Omg until Pastor Alan keep looking at both of us and the Sis Rosy said "amat mancal duai ya saritok" ahaha...There was something make both of us can't stop smiling...Lol...For today tsermont? its bout real life of christian :) I love today's sermont...And yes, i don't know why suddenly tonight I just want to send a sms to Emma..Haha..Actually, I just checked my handphone but then suddenly I read 1 sms that my lil sis send to me and yes, i feel that I should send it to Emma..So there it go..and i got replied from her..she said that she really need that words and her tears running down :) am glad that you are ok and blessed by that words friend..You know, maybe its God's will to make me send that sms to you...Maybe God want you realize something...That something big He plan for you..who knows right..So, believe in His words :)..there's nothing come accidentally in our life..everything happens for reason...believe that :D OWh ya, Kak Lisa also sms me this morning and i haven't reply her sms yet..sorry Kak Lisa..tmrrw i will reply ur sms...
(Nite all..it's time to sleep...GBU all)

Sunday, November 1, 2009

Happy Birthday Big Bro :D

Wanna wish a Happy Birthday( 26 yrs old) to my big bro :D am missing u bro..thanks for everything that u gave to me..ur inspiration..thanks for all of that...May God Bless you... :D and for sure..u are the best bro in the world :) I love you big bro...Hugs from ur lil sis here :D


Na~ my work~

Some of my err work~~more pics coming up :D not only this..these are parts of my works :D~ hehe...




Saturday, October 31, 2009

A Tear Fell

A Tear Fell
I shed a tear today
Silently, I felt it fall
You caught it
shared it
held it
felt it
then
suddenly
it wasn't
so big
after all

Hehe..u know how much I love poems..and I found this one..its just a simple poem..but I really love it..
I like this one, because something like it happened to me...This poem just reminded me to someone...1 of my best friend that always in time...when I need someone to talk to :X or when I need someone's arm when I feel that I want to cry...

Hye...

I really luv to write a poem..some of it suddenly come across my mind...I don't know why, but it's kinda like the words just comes naturally to me...( :D~ luahan ini berdasarkan satu kisah@ crta yg aku lihat td..Emily-of the new moon...)

*Hye...entah mengapa tba2 perasaan ini begini
*Pilu, sedih, hiba...ermm...sukar untuk dikatakan
*kadang kala, aku sendiri bertanya
*Adakah engkau memahami perasaanku
*Adakah pernah terlintas difikiranmu
bahawa aku sentiasa berada dalam keadaan lemah..
*Ya, mungkin dimatamu aku kelihatan kuat, ceria, gembira...
Sentiasa mengukir senyuman seolah2 tiada apa yg perlu dirisaukan
*Tetapi pada hakikatnya, terlalu banyak perkara yg tersembunyi..
Tersembunyi disebalik wajah ini..
*Ya...adakalanya aku bersikap dingin..mungkin sangat dingin bagimu
Tapi adakah engkau sedar...perasaan itu yg membuatkan aku dingin
Menyeksakan...adakalanya, melihat engkau bagaikan melihat seorang bayi
yg memerlukan kasih dan pelukan..membuatkan aku begitu ingin memelukmu
*selalunya, aku melihat engkau sebagai pelindungku..sebagai tempat untuk aku mengadu..
Dan engkaulah satu2nya yg aku perlukan bila aku dlm kesedihan
*Ingin juga bertanya, adakah engkau memahaminya..
*Adakalanya aku ingin menangis, tetapi aku tetap bertahan
Ya..tidak mungkin dia ini akan menangis..tidak mungkin dia akan menitiskan airmata
*Tapi, hakikatnya...manusia itu tidak akan dapat berbohong pada perasaannya sendirikan..
Sehingga akhirnya, air mata itu...menitis...akhirnya perasaan itu sgt perlu dilepaskan...
*Akhirnya menyerah seperti seorang bayi yg kesakitan...menangis tanpa peduli siapa disekelilingnya...
*Hye...tak apa..menangislah....menangis sehingga engkau berasa puas...
*Ya...cukup...cukup setakat ini...biar sampai setakat ini saja perasaan sedih ini..
Saat ini juga..ku lontarkan perasaan ini jauh dariku..biar tidak ada lagi yg boleh menguris
perasaan dan mengganggu tidur ku...
*Senyum..itu yg perlu aku lakukan...Dan biarkan yg berlalu itu sebagai satu peringatan
yg sentiasa membuatkan aku kuat pada masa akan datang....

Friday, October 30, 2009

As Long As I Live~~

* I don't know what am I thinking bout now
*Juz feel like I wanna pray (Huhu..dawn..its the best time to pray :) )
*I juz can't wait to finish my exam :)
*I wanna go home (Uhhh..i miss my family :d~)
*Owh..am listening to Chris Tomlin-How Great Is Our God...jizz..really love this song..remind me of Mother's Day last time...
*Actually, am nervous when am thinking of my LM next sem..kinda very challenging and hard...uh~ uh~
*And yes...of coz am glad coz 1 more sem to go..and then I'll graduate....
*I miss my dears friends of coz..huhuhu...all Chillies members.. :X i miss kak sinar..kak betti..kak Lisa especially..huhuhu~wish we all can meet and gather again like we did last time..
*Am kinda sad coz Sis Rosy will go back to sarawak soon... :< huhuhu..she will b grad 2 more weeks...and soon! She will be a Pastor :) am so proud of u sis.

P/s: time to go now..lol..time to go to la la land :)..GBU all..

Hosanna~Be lifted High

I really love this song...And once I sing it, I juz can't stop... I will keep singing~~like nothing can stop me..Lol.. This song by True Worshippers....From their album GOIV...

Thursday, October 29, 2009

Award from Bungai Pengerindu @ MrJ

Saya menerima award drpd MrJ..thanks MrJ..I really luv it...such a beautiful award =) (bebungai asai ati bulih award ari MrJ) ekekekeke

Top Commenter @ www.pengerindu.com

Wednesday, October 28, 2009

Pencobaan...its only life

Beberapa hari yang lepas...Saya chat ma cousin saya...Actually, beberapa hari sebelum ni adik saya sms saya dan bgtau pasal cousin saya..adik saya ckp yg cousin saya ni sakit..And she said that my cousin called my daddy and mummy... She cried very hard.. :x saya faham perasaan cousin saya ni....Tiba2 saja dia diagnosis sakit jantung dan tentunya satu kejutan yg besar bg dia bukan? saya pasti...kalau saya pun dalam situasi tersebut, sudah tentu saya akan mengalami kejutan dan kekecewaan yg sangat besar...Tapi saya lega, kerana cousin saya sentiasa terbuka dan menerima dugaan daripada Tuhan ini... Yang pasti, dia tabah menghadapinya...


9:20pmCatherine
eb..pray 4 kakak ekun
9:20pmJosephine
kak ekun
9:21pmCatherine
yup...plz pray 4 me.....besar sungguh pencobaan yang Tuhan bagi kat kakak
9:21pmJosephine
kak sudah ok ka? ada pa ckp kak ekun sakit...
Catherine
ya...masih lagi sakit...
nti 13.11 kakak further check kat kuching..
9:22pmJosephine
ya...jadi mcm mana la? owhh...
dun worry..we will pray for you
sudah saya ckp dgn jimmy n eita

Namun saya percaya, walau apapun dugaan yg ada dihadapan kita, Tuhan pasti sentiasa bersama dengan kita... :) Yes kak Ekun...we will always pray for you sis... :)

Monday, October 26, 2009

MrJ online survey-sex b4 married :X

Few days ago..ermm...on saturday or friday...saya sendiri sudah lupa..My friend..MrJ or Jiki buat on9 survey...and resultsnya, saya juz baca semalam..actually..haritu ada la saya tengok dia bertanya kpada bbrpa rakan ttg survey tersebut dan keputusannya...ekeke..ok :X they're open minded and thanks for sharing guys :P cuma saya ketawa berabis baca results tu coz ada la yang melucukan...lebih2 lagi bila saya tguk satu persatu responden tu..walaupun MrJ hide nick durang..tp saya dapat detect drpd ayat mereka...and ya.. for my Bro Vic :P~ nice bro..haha..love ur opinions ^^...

So..sapa2 nak tguk hasil survey si Mr J..bleh click di sini : Survey MrJ

Gotchaaa :X [kena kc main si Uncle Ioo]

wew...Semalam saya trma panggilan dr seseorang...Ermm...Mula2 call, dia ckp English la sama saya... Kunun2 introduce diri daripada Public Bank..Then dia bilang, saya ada buat/apply full loan.. Omg...Masa tu mo saja saya call papa sa, suruh papa sa check... Lepas tu, saya tanya la dia balik..Since bila pula saya ada apply tu...Kunun2 mo tanya dia lebih details la.. Ya la sapa tak tekejut, tiba2 ja org dari bank call and ckp kita apply loan sedangkan tidak pernah pun pergi public bank sana utk apply...Dahla saya ni student..buat apa sibuk2 nak apply loan...Kalo udah kerja..mo beli rumah..beli kereta dapat juga terima pakai..hahaha...Then, org tu tiba2 ckp.. "can we speak in Malay" saya pelik la..napa pula "Banker" mo ckp malay. tadi suda smart dia ckp BI ma saya...Buang tabiat ba ni Banker...So sa tanya la dia lg.. "Why don't we juz speak in English" hahh...tau pa jadi lepas tu....lepas tu dia ckp... "unlce ba ni"...sempat juga sa blur..then trus sa jerit..."Uncleeeeeee....apa ni..mo jadi banker kunun" and kami 2 pun meletup ketawa...lama juga ketawa...Neh..uncle ioo kesayangan ku...next time mo kc main niece ko ni, agak2 la juga...ahahaha..jan la sampai bulih pecah tembirang tu..ekekeke...uncle ckp nda sanggup mo trus main2 coz sa mcm mo marah suda...kekekeke..padan muka..tp yg lucunya adalah masa dia ckp "can we speak in malay" tetttttttttttttttttttttttttttt...uncle2 manada banker akan ckp mcm tu ma pelanggan dia..akakakaka...thats y la sa syak2 sikit masa tu...eeeee...mentang2 la saya tidak cam sora dia :X..jahat ba ni uncle kasi main niece sja...huhu..jadi..pengajarannya :X jan kasi main niece ko ni lg kalo errr..enda sanggup kenen...akakakaka :X.. anyway uncle..hopefully nenek cpt2 sembuh ^^... jaga nenek baik2 k...

It's time to rest

Rest? haha..rest daripada apa la ni? Mesti ramai yang tertanya-tanya...It's nothing.. Cuma tiba2 teringat akan perbualan saya dengan salah seorang rakan IRC saya beberapa hari lepas...Lama sudah bermain dalam dunia IRC, tiba2 saja rasa mo off trus... Terus saya ckp la dengan rakan saya tu yg saya mo cuti seketika dari dunia IRC...Ermm, but he said, don't stop or quit..There's no reasons to quit...IRC is just a place to loaf(macam kedai mamak) ...So, there's no reasons to stop or quit..The only reasons he still in IRC now? Because he have friends like me and others... :< auww...hahaha..tu buat saya serba salah...Ya, IRC bukan saja tempat untuk kita saja2 suka nak chat... Tp sebenarnya dunia IRC begitu luas... :) for those that already join IRC for a long time..You know what i mean right... It's not just a place that we can chat but place that we can share our knowledge and so on.... Hehehehe :X... [tra la la la ..thanks Bro :P~ u really cheers me up] But i will rest for a while :D~ and be back soon ok..so, if u miss me...u know where to find me...:)

P/s : and 1 more thing.. I changed my profiles pic in FB again to the pic that i used b4 coz too many ppl complained that my new pic is dark :X and til MrJ on9 in IRC and asked ppl there to call me to make sure that is real me...koekoekekoe..ok..lucu deh Jiki tok :X

Bapa Engkau Sungguh Baik

Bapa Engkau sungguh baik,
KasihMu melimpah di hidupku,
Bapa ku berterima kasih,
BerkatMu hari ini,
Yang Kau sediakan bagiku,
Ku naikkan syukurku,
Buat hari yang Kau beri.
Tak habis-habisnya kasih dan rahmatMu,
S'lalu baru dan tak pernah terlambat
pertolonganMu,
Besar setiaMu di spanjang hidupku...

Friday, October 23, 2009

Kadangkala kita lupa...

Di dalam bilik yg terang dan tenang aku duduk...sambil menikmati minuman yg ada padaku.. Tiba2 aku mengingati beberapa video yg telah aku tonton pd masa lalu..Mengingatkan aku berapa bertuah hidupku ni..Dapat belajar, dpt menikmati kehidupan seharian seolah-olah tiada apa yg dapat menghalangi aku pada masa akan datang...tetapi, seringkali aku berasa bahawa semuanya tidak puas.. Tidak pernah berasa cukup..Sedangkan semua keperluanku memang sentiasa ada...Sering memikirkan ttg masa depan, dengan kekhuatiran..bagaimana kalau pd masa akan datang aku gagal..bagaimana jika berlaku apa2..terlalu banyak kekhuatiran yg kadang2 muncul di fikiran ini...Bodoh bukan? ada sesuatu yg membuatkan aku berfikir bahawa apa yg aku fkrkan tersebut sia2..bagaimana aku sampai boleh berfikir demikian sedangkan di luar sana begitu banyak yg langsung tidak punya apa2 dan kekurangan jauh lebih merana daripada aku...begitu ramai yg tidak punya makanan..yg tidak punya keluarga...yg disisihkan..yg tidak punya peluang langsung untuk menikmati kehidupan mereka..yg tidak mengenali apa itu keselesaan..yg berhadapan dengan maut,peperangan sehinggakan fkran mereka hanya tertumpu utk selamat pd hari2 berikutnya..tidak punya tempat tidur...dan lebih teruknya tidak memperoleh kasih sayang... Bukankah aku sekarang sangat bertuah dengan semua keperluan yg ada padaku... Whoaa... Bersyukurlah.. Ya, bersyukurlahh... cuma kadang2.. keselesaan inilah yang membuatkan aku lupa diri.. Namun begitu..aku perlu sentiasa mengingati akan lbh ramai org diluar yg sangat memerlukan sokongan daripada kita yg dlm kehidupan selesa ini... Perlu aku akui, aku sangat gembira kerana mengenal Tuhan...Mengenal kasihnya Tuhan yg sentiasa menuntun aku setiap kali..Sentiasa mengingatkan aku...betapa hidup ini cumalah sementara sahaja di dunia..Hidup yg kekal cuma di syurga.. Jika kita masih terikat dengan dunia..gi mana kita dapat ke syurga... =) jawapannya, kita sendiri yg tahu bukan.. (saudara dan saya masing2 faham)...Syukur kerana kita dipilih menjadi anak Tuhan yg istimewa... Syukur :D...

Dan, ya bagaimana kita boleh berkata yg kita menderita, kita kecewa, kita sedih, kita putus asa, kalah, atau dlm kesakitan dan merasakan dunia kita tidak bermakna? Sedangkan kita punya segalanya...keluarga..keperluan kita juga ada... Sedangkan ada byk lg penderitaan di luar sana yg tidak kita alami... Ada lg kehidupan mereka yg tidak miliki apa2 yg tidak kita alami...mereka yg pada mlmnya tidak ada arah tujuan, yg selama kehidupan mereka tidak kenal perkataan "pulang" kerana tidak punya tmpt berteduh..tidak tahu erti "kasih sayang" kerana mereka dibuang@ disisihkan...tidak kenal erti "kenyang" kerana mereka sentiasa kelaparan... Tetapi dalam penderitaan itu mereka dpt tidur malam dengan nyenyak dan bermimpi... Mimpi yg menggambarkan kehidupan yg mereka ingini.. Apakah kita masih lg dikaburi dengan keselesaan kita sehingga kita sering belayar jauh dlm keselesaan kita... =) syukurlah sekiranya anda mendapat semua keperluan anda...dan ptg.. Syukurlah dengan peluang yg anda miliki kerana dapat menikmati hari2 indah yg Tuhan sediakan untuk anda...

photoshop :x


:x I juz took my pic yesterday and..Ermmm...bcoz nthg to do..so i juz play with photoshop..lots of thing i forget bout photoshop..ermm..but anyway..ekeke..at least i can edit this pic :P~
the dark one is pic that i took yesterday...hahaha...

Friday, October 16, 2009

life is about experiencing, not about hiding away

"
Losing someone we love is hard to accept especially when the death comes unexpected. For as long as we live, and our love ones r still around, appreciate them. Don't wait until the very last minute to show our appreciation & affection to them. Most of us only realize that after we have lost our love ones. We will say to ourselves, 'if only I had told her/him how i love her'...or 'if only i had brought her to her favourite place'...'if only....'. Dont live ur life with...'if only...'. If u think u should give your mom a hug today, dont hesitate. if u think u should call your best friend today after months of silence, DO IT! And if u think you should ask a cute neighbour out today...GO FOR IT! Life is short...but it doesnt mean you can't do everything. A friend has posted a note in facebook today entitled, "what will happen in my life 5 years fr now?". Relax there fren...dont worry bout what is coming in 5 years. For now juz worry bout ur unwashed clothes in the baldi dlm bilik air there! Leave all ur worries to God. He's the director...we are juz His actors. Matthew 6:34 says
“So don’t worry about tomorrow, for tomorrow will bring its own worries. Today’s trouble is enough for today." If God says don't worry about tomorrow..why do u have to worry about 5 years from now? "

Tuesday, October 13, 2009

A New Generation Praying Children

Memiliki hati seperti kanak-kanak ini adalah satu anugerah yang terindah... Tiada yang lebih indah apabila mendengar mereka berdoa dengan sepenuh hati...Pertama kali mendengar video ini, saya tidak dapat berkata2...Hanya mampu terdiam...All of this children pray with faith and sorrow... What else can we say...I just pray that I can pray, love and praise Lord as they are...Real trueworshippers...(all we need is You..Our one Father...)





At that time Jesus said, "I praise you, Father, Lord of heaven and earth, because you have hidden these things from the wise and learned, and revealed them to little children. - Matt 11:25

And he said: "I tell you the truth, unless you change and become like little children, you will never enter the kingdom of heaven. - Matt 18:3

Jesus said, "Let the little children come to me, and do not hinder them, for the kingdom of heaven belongs to such as these." - Matt 19:14

From the lips of children and infants you have ordained praise. - Matt 21:16b

Whoever welcomes one of these little children in my name welcomes me... - Mark 9:37a (more)

Saturday, October 10, 2009

How deep His Love For Us :)

I really love this song ^^.. Found this vid yesterday and now i love to share this vid with you. GBU :)

Monday, October 5, 2009

Jawapan atau persoalan?

Sejauh mana sudah perjalanan hidup kita ini? Satu persoalan yg sering bermain di fikiran saya.. Semalam entah bagaimana tiba2 saja hati saya terdetik untuk pergi ke kawasan bukit di HEP sana...Tiba2 saya berasa sangat rindu akan kedamaian yang Tuhan berikan... Mungkin kerana terlalu sibuk beberapa minggu kebelakangan ini membuatkan saya rindukan damai bersamaNya...Hampir setengah duduk di atas bukit menikmati pemandangan laut dan jambatan Pulau Pinang...Sempat juga saya mengimbas kembali detik2 yang membawa kesan besar dalam hidup saya...Mengingat kembali satu persatu perkara yang membawa kegembiraan...perkara yang membawa kepada kepahitan dan kekecewaan.. Ternyata semuanya itu membuka mata saya untuk berjalan lebih jauh...Hati saya sempat berkata "Masih awal lagi perjalanan saya ini rupanya". Nah, balik dari situ dalam perjalanan pulang ke rumah.. sempat saya berdoa sepanjang perjalanan..Minta pengampunan daripada Bapa atas semua kedegilan dan keegoan saya yang kadang2 saya rasa terlampau sangat...Rindu sekali untuk saya sentiasa berada dlm hadiratnya....Dalam perjalanan blk ni, tba2 saya teringat perkara yg berlaku beberapa hari sebelumnya... Suatu pagi saya bangun terus saja macam ada sesuatu yg bersuara dalam hati saya "Ini aku, utuslah aku Tuhan" ..berulang2 kali suara itu bermain2 dlm hati dan fikiran saya..Sehingga saya pergi ke kelas pun masih sama juga...Sempat juga saya berkata dlm hati saya " Bapa apa yang engka mau aku lakukan ini...Kenapa ayat ini yang tba2 bermain di hati dan fikiran saya hari ini..Tunjukkanlah Bapa..apa sebenarnya ini" dan ternyata..doa saya itu tadi terjawab apabila saya balik dr kelas..smpi di rumah...ada seorang rakan yg menghubungi saya dan dia berkata..Phine,sstu blaku dlm hidup saya...suatu yg memusnahkan hidup seorang wanita..dah semacam dpt mengagak jga hati saya ni..trus saya tanya dia..apa tu kak..lalu dia jwb.. "saya pregnant" yah...memang btul jangkaan saya..dan ternyata Bfnya x mo btjgjawab... Tp saya truskan juga memberi kata smgt pada dia..dan doa utama saya agar dia tidak melakukan sesuatu yg membawa penyesalan pd diri dia...smlm saya bhbg dgn dia..tnyta dia dlm keadaan baik skrg ni dan masih cuba untuk menyelesaikan mslh dengan bf dia... Jadi berdasarkan suara yg berkata dlm hati saya "inilah aku, utuslah aku Tuhan" aku percaya bahawa Tuhan sentiasa tahu apa yg berlaku dan saatnya seseorang itu memerlukan pertolongan dan jawapan dari dia...Saya berasa satu berkat pada hari itu kerana saya merasakan bahawa Tuhan telah menyediakan satu pekerjaan yg besar melalui apa yg berlaku pada hari itu... :) Segala sesuatu indah pada waktunya amen... Jika Tuhan sudah bekerja, pekerjaannya sentiasa akan berhasil Amen :D tetap percaya terhadap apapun rancangan Tuhan untuk kita.

Saturday, October 3, 2009

Get Ready, Get Set, Don't Go

I miss my daddy and I listen to this song...Remind me how my dad always bless me and pray hard for me so that I can get what I want...So that I can be a real person, which is he always pray that I can be strong and survive where ever I am...Love u dad :D

Monday, September 28, 2009

Makna Kehilangan

Siapa yang tidak sedih jika kehilangan sesuatu yang berharga dalam dirinya. Samada kehilangan orang yg tersayang, kehilangan harta, kehilangan tempat utk bergantung, kehilangan sesuatu yang sangat bernilai bagi diri kita. Kadang-kala kita melihat sesuatu di hadapan mata kita seolah-olah ianya akan kekal selamanya sehingga kita tidak memperdulikannya. Bila kita kehilangannya baru kita sedar betapa berharga benda tersebut sebenarnya. Seorang ibu akan menangis apabila kehilangan anaknya. Apapun yg berkaitan dengan kehilangan.. Ia merupakan sesuatu yang membawa kepada kepedihan hati dan perasaan. Mengambil masa yang lama untuk memulihkan rasa kepedihan tersebut. Apatah lagi kalau kehilangan tersebut melibatkan orang yg paling kita sayangi...Bagi saya sendiri bila mengalami kehilangan, ianya merupakan satu beban yang sungguh berat untuk ditanggung. Jangankan barang yang kecil pun saya akan berasa susah hati bila kehilanganya. Apatah lagi jika melibatkan orang yg disayangi. Ada kalanya kita mengalami kehilangan, kita akan berasa seolah dunia ini tidak ada cahaya. Namun, pada masa yang sama kita lupa bahawa ada orang yg lain yg sangat mengharapkan utk melihat kita gembira dan kembali kepada sukacita. Di saat kita berasa sedih dan pedih, kita tidak mempedulikan perasaan orang lain yg sayangkan diri kita. Bukankah ini juga satu kehilangan bagi mereka apabila kita tidak memperdulikan mereka dan leka dengan perasaan berat dan pedih yang menghantui diri kita. Nah, berapa banyak lagi hati yang perlu terluka akibat rasa kehilangan. Sebaliknya biarlah kita memandang bahawa proses kehilangan itu sebagai satu yang akan membawa kepada peneguhan dalam hidup kita. Akan membawa satu masa depan yg lebih terang kerana kita akan lebih menghargai apa yg ada dihadapan kita. Walau sebesar manapun kehilangan yang kita alami, biarlah kita memandangnya sebagai satu jalan yang telah Tuhan tetapkan untuk rancangan seterusnya bagi diri kita agar kita dapat menghadapinya dengan penuh kekuatan....

P/s: Entah mengapa saya hati saya berasa ingin berbicara tetang kehilangan pada masa ini. Mungkin setelah menelepon papa tadi dan papa memberitahu bahawa Uncle Ajok tlh tiada...Satu kehilangan yg sangat besar bagi keluarga....Namun begitu, saya pasti Tuhan sangat menyayanginya sehingga sudah tiba masanya dia kembali kepada Tuhan.. GBU :)


"Maybe God wants us to meet a few wrong people before meeting the right one so that when we finally meet the right person, we will know how to be grateful for that gift. "

When I Miss You


When I miss you, sometimes I listen to music or look at pictures of you, not to remind me of you but to make me feel as if I'm with you. It makes me forget the distance and capture you.


Friday, September 25, 2009

Champion Gathering

We are the champion...peserta CG
Cath...ekeke...anak yg ku bina time Cg..and interframe...Pst Alan n James yg sdg men gitar

Ermmm...time rehat2 :P~



Life~

Kekeke..banjir time blk dr church
Nicchi! the best place for us to shopping..ekekek


OK..wanna dance :D

Chicken Rice~




Dance and dance again




Wednesday, September 23, 2009

Hurt, pain, joy, love..happiness ^^

It takes only a minute to get a crush on someone,an hour to like someone and a day to love someone - but takes a lifetime to forget someone
Love starts with a smile growswith a kiss and ends with a tear.
When I Look At You My Heart Skips A BeatBut Later That Beat Could Mean A Lifetime Of Tears WastedOn Something I Knew I Could Never Have
You Don't Know What You Do To Me,You Don't Have A Clue.You Don't Know What It'sLike To Be Me Looking At You
Never be sad for what is over,just be glad that it was once yours.
We were like Romeo and Juliet. I thought we'd do anything for each other.But Romeo didn't break Juliet's heart.
The part that hurts me the most,is knowing that I once had you and then lost you..
Trying to forget someone you love is like trying to remember someone you never knew.
Memories are the best souvenirs.
You will never know true happiness, until you have truly loved, and you will never understand, what pain really is, until you have lost it.
You walk by me everyday and say hello.Everyday you take time out to listen to me.You talk to me, smile at me, laugh with me, and have fun with me.Well, I talk, smile and laugh too, but inside I'm hurting.Deep down it hurts to be with you because I love you and you are only a friend.
While being in love there are two requirements:heart breaking and healing. Healing takes time.
I still run, I still swing open the door,I still think, you'll be there like before. Doesn't everybody out thereknow to never come around?Some things a heart won't listen to,I'm still holding out for you.
He touched my heart with a thousand pleasures and broke it into million pieces.
To live life without you is to live life without love.
One of the hardest things you'll ever have to do is stop loving someonebecause they've stopped loving you.
Life is prison when you're in love alone.
The greatest distance on earth is not north and south, it is when I am right in front of you and you do not know that I love you.

Wednesday, September 16, 2009

23Rd :P~

Thanks for d wishes and all of ur prayer...Thanks to my lovely family and friends coz remember my Bday... :) I love all of ur wishes...Thanks Thanks and Thanks...Sa juga mo ucapkan Happy Bday pada si Stezo or Gabriel :) Happy bday frens(15th Sept)...Hehehe...Saya sgt suka dgn ucapan yg rakan2 n family saya bg...Contohnya:

Stezo Zacko :happy birthday Josephine... dah mansang tuai kitai ney... prezen empai temu gik.. ila ku ngirum,...ahaha... cokelat dah gak mam ku arinyak... ambis cair cokelat ...

Susilia J. Ujielia HAPPY BIRTHDAY...(Ujie, my lovely pren :D)

Roselind Rosy Merang Cannot wait to see the Birthday girl this weekend..... hope she is more and more prety.....

anyway, sa plg suka dgn ucapan dr sis Rosy..thanks sis.. :)
And also my lil sis n bro, said my present for this year is a piglet :< should i happy or sad for that...Thew..hahaha...bad bad siblings :P Thanks to my big bro coz already bank-in for me :P
Thanks to uncle "Ioo" for the called and birthday wished, nah x sangka btul2 pula uncle call, hahahaha..Thanks to Cath too, for d msg..dan yg lain2 sa x dpt nak senaraikan smua nama di sini..ekekeke..thanks all :P haha Nisak, nak jd yg 1st wish tahun ni, tp jadi yg 2nd pulak :) anyway, jan keciwa ba nisak..AcidBurn utk "bunga api yg x menjadi :P~)...ehehehe...bha..God Bless You all :)~ am waiting for my present kunun..koekoekoekoe..from my bro and sista..lol...

Friday, September 4, 2009

How Can I Break The Silence

How can I break the silence? lol...Fhew...1.52 am :x and I still can't ZzZzzZzz....Hopefully I can go to LaLaLaNd after this...huehuehue..Why am I here and still awake? I also don't know :D
Listening to River flow in you make me very ahmm...very calm...and make me thinking~ what gonna happen tomorrow...LoL. what a stupid quest. Solan yg bodoh juga...Tiada siapa yg tahu apa yg akan berlaku keesokan hari.. :D yg kita boleh lakukan cuma merancang...Selebihnya kita sendiri tidak pasti...Wew..why am I so !_! tonight :x speechless...Lol..what happen... >.< i don't know what else to say...:D stupid meh..as usuall..its very hard for me to express my feeling..koekoekoe~ kinda very hard to speak it out... :) well, this is me... :x not easy to share what i feel, daripada banyak2 yg rapat dengan sa, entah...maybe sedikit sja yang tahu perasaan saya~... hye..this girl, hard to understand her..LoL..as my dad said~ eee..susah mo bcakap dgn budak ni, x suka bcakap..huehuehue...tp balik2, daddy~ hei saya juga yg plg memahami saya :) coz i am daddy's little girl...yes, I am...I miss my daddy :) owh, yeah...september sudah..yai~ x lama lg bday sa... :) i know i will get a msg from my family during my bday..walaupun xda hadiah, tp sa tetap srnk coz family sa mst akan htr sms pada sa n wish...thats all make me very happy...Bbrpa tahun berjauhan dgn mrka, sa pasti dpt bday wish :) its very lucky to know that they're always love you...Well you know what i meant...uh..better go sleep now :) coz tmrrw i got class...Well, thanks for droping all..thanks for all of ur comments.. :) God Bless You...

Tuesday, September 1, 2009

Bad Day

Ermm...its tuesday..huehuehue...hari Selasa dah kan...:D nah...masih blum tdur..ya, sa masih berjaga lg ni..tdk dapat mo tdur..prut saya masih sakit...: br ja pg tandas n mutah td...Huehuehue...poor me...iya...sakit prut sejak smlm....blk2 dari kebaktian, sa mutah2...badan pun rasa cam demam panas jak...adei...arrr...Mlm ni td adai Konserf FGAC, sa missed concert tu coz sa tak larat mo pg..Pastor Miska 2 kali call sa tanya samada pergi @ tidak...huhu..sa ckp ma dia sa x larat mo pg coz masih sakit prut..ya, mang btul pun sa masih sakit prut nih..sengsara woi...macam dicucuk2 ja rasa prut ni...huehuehue....anyway, slmt malam ya :D GBU harap2 esok x sakit lg nih.. :<

Saturday, August 29, 2009

thanks to heaven_eye @ jiki @ mrJ @ bungaipengerindu..ngee

Hai jiki...ekekek..thanks..lawa sticker I love Sarawak nya..hehehehe..ngaga mayuh2 gik ok :D

Pemuas dahaga... :) I love this one

Ermm..Masa surf di sabda.org sa terbaca n terjumpa renungan harian..entah mengapa, sungguh menarik perhatian..so, sa share la ma smua di sini k..


PEMUAS DAHAGA
Bacaan : Yohanes 4:12-19
Pernah ibu saya dirawat di ICU karena gagal jantung. Dokter memasukkan selang-selang plastik ke dalam mulutnya dari mesin pompa darah. Ketika sadar, ia tak bisa bicara. Bibirnya yang kering mencoba berbisik: "Haus ... haus ...." Ia haus luar biasa, tetapi saya dilarang memberinya minum. Saya hanya boleh mengolesi bibirnya dengan kapas yang dibasahi air. Sungguh pedih melihat ia menderita kehausan, sementara yang saya lakukan tak cukup untuk memuaskan dahaganya.
Kehausan adalah penderitaan hebat. Orang bisa membayar berapa pun untuk memuaskan dahaga. Perempuan Samaria yang ditemui Yesus juga kehausan luar biasa. Bukan haus akan air, tetapi haus kasih sayang. Ia mengira, dengan menikahi seorang laki-laki, dahaganya akan kasih dapat terpuaskan. Nyatanya tidak. Ia mencoba lagi dengan laki-laki lain. Sama saja. Sampai lelaki keenam, ia tetap dahaga. Yesus berkata, yang perempuan itu butuhkan ialah "air hidup." Maksudnya, Roh Kudus (bandingkan dengan Yohanes 7:38,39). Hanya Roh Kudus yang dapat mengisi ruang kosong di hati kita. Memberi kehangatan kasih sejati yang tak dapat manusia berikan. Jika kasih-Nya melimpah di hati, kita akan merasa puas. Tidak lagi menuntut terlalu banyak dari kasih manusia yang terbatas dan bersyarat.
Apakah Anda sering kecewa karena merasa kurang dikasihi? Apakah Anda berharap terlalu banyak pada orang terdekat? Berhentilah menjadikan orang lain sebagai sumber kasih. Minta Roh Kudus memenuhi hati Anda dengan kasih-Nya. Anda akan diubahkan oleh-Nya menjadi penyalur kasih, bukan pengemis kasih -JTI
JADIKAN TUHAN SUMBER KASIH, ANDA TAK AKAN LAGI MENJADI PENGEMIS KASIH

Tuesday, August 25, 2009

Disini aku masih sendiri Merenungi hari-hari sepi Aku tanpamu Masih tanpamu Bila esok hari datang lagi Ku coba untuk hadapi semua ini Meski tanpamu meski tanpamu Bila aku dapat bintang yang berpijar Mentari yang tenang bersamaku disini Ku dapat tertawa menangis merenung Di tempat ini aku bertahan * Suara dengarkanlah aku Apa kabarnya pujaan hatiku Aku di sini menunggunya Masih berharap di dalam hatinya Suara dengarkanlah aku Apakah aku slalu dihatinya Aku di sini menunggunya Masih berharap di dalam hatinya Kalau ku masih tetap disini Ku lewati semua yang terjadi Aku menunggumu Aku menunggu Suara dengarkanlah aku Apa kabarnya pujaan hatiku Aku di sini menunggunya Masih berharap di dalam hatinya Suara dengarkanlah aku Apakah aku ada dihatinya Aku di sini menunggunya Masih berharap di dalam hatinya

Monday, August 24, 2009

Welcome back

Hye~ nah..am back :) thanks pd semua yg dah tinggalkan komen dan pesan~ d blog sa ni..Huhuhu..Seminggu bercuti, wew nah minggu ni masuk sudah minggu kuliah semula...Ermm tidak ada apa yang menarik kecuali timbunan asgmnt yang bakal dihantar beberapa minggu lagi..Adidididi..tak terasa juga tu kan, dah masuk minggu ke 8 la..Tinggal 6 minggu lagi? hoh..Ermm...Anyway, next Monday ada konsert church FGA..thew~ blum lg sa confirm ma Kak Miska pasal ni..Owh..dah kol 3.18 am dah ni..Ni br ja selesai menyiapkan asgmnt..Lol..entah kenapa idea saya ni cuma datang lewat malam n awal pagi cam ni ja..Thanks God sda siap 1 asgment :) Anyway,, nite2 all..GBU

Friday, August 21, 2009

Happiness...Love

Happiness is like a butterfly which, when pursued, is always beyond our grasp, but, if you will sit down quietly, may alight upon you. ~Nathaniel Hawthorne

To find someone who will love you for no reason, and to shower that person with reasons, that is the ultimate happiness. ~Robert Brault,

Wednesday, August 19, 2009

Setia...sampai akhir


Fhew...Entah apa yang saya mau share hari ni...Macam biasa selalu saja tiada idea...Tp gatal juga jari2 saya ini mau menaip di sini...owh ya ~_~ Puji Tuhan krna Ahad lepas saya tlh berjaya mengikuti Kelas Pemuridan..Kelas yg sepatutnya lama sudah saya ambil tapi terpaksa sa tunda2 akhirnya Ahad lepas saya telah ikuti..Bulan seterusnya dapat la saya mengikuti kelas Pelayanan dan Misi :) Entah mengapa tiba2 semalam, saya terjumpa satu video kebaktian di youtube...Tetiba juga hati saya rasa sebak dan sedih...Macam tiba2 juga saya rindu semua pelayanan saya di kampung sana...Tiba2 juga saya ingat kembali perjalanan saya sepanjang saya melayani...Permulaan saya melayani...Semuanya tidak saya rancang..Terus terang saya katakan semuanya adalah satu rancangan Tuhan yang paling indah dalam hidup saya...Tuhan memberikan saya peluang untuk melayani..Dan sepanjang melayani, terlalu banyak perkara yang saya pelajari walaupun saya terlibat dalam perlayanan yang kecil saja... Sepanjang perjalanan menjadi Anak Tuhan juga, terlalu banyak rintangan yang perlu dihadapi... Seperti telah tertulis dalam Firman, untuk menjadi murid Tuhan, utk mengikuti Tuhan perlu kita bersedia memikul salib bersamaNya. :) Saya melihat kebaikan Allah dalam hidup saya...Saya melihat bagaimana Dia bekerja dalam hidup saya..Sungguh luar biasa sekali..Kadang2 ada masanya saya sendiri tidak menyangka apa yg Dia sediakan utk saya...Ada juga kadang kala saya merasakan sungguh lelah dan penat utk meneruskan perjalanan dalam mencari wajah Nya...Ada ketikanya ada sahaja masalah besar dan tidak terduga muncul dalam hidup ini yg selalu mengugat kepercayaan terhadap Bapa...Hati ini selalu saya digoda oleh keinginan daging...Sungguh lemah juga diri ini kan...Namun saya bersyukur kerana Roh Kudus itu selalu berkerja dalam diri saya..Selalu mengingatkan diri saya...Saya bersyukur kerana sampai hari ini saya masih dapat meneruskan perjalanan sebagai murid Tuhan...Haleluya bg Dia kerana Dia yg memilih saya menjadi anakNya...terus terang juga saya katakan...Saya bukan seorang yg suka menitiskan air mata, namun bila berhadapan dengan Tuhan, saya merupakan seorang yg sangat mudah untuk mengalirkan air mata...Begitu kecil sekali diri ini kan...masih saya ingat lagi saat istimewa, bila anda telah menemukan Bapa...Perasaan berada dalam pelukanNya...pelukan yang begitu selesa dan lembut sekali..Sukar untuk diluahkan dengan kata2..Pelukan yang membuatkan air mata saya mengalir tanpa henti, hati saya berasa sungguh selesa dan tidak satu perkataan yang dapat saya luahkan pada masa tersebut...Perasaan yang tidak akan pernah saya lupakan dalam hidup saya...Dan saya percaya, anda di luar sana pun pasti telah merasakan betapa besarnya Kasih Allah dalam hidup anda seperti saya...Saya tidak tahu apa yg anda alami, setiap kita memilik perjalanan hidup berbeza..Tapi saya percaya..arahnya adalah sama..iaitu untuk menemukan Wajah Bapa kita...Apapun yang berlaku, serahkan segala kepada Tuhan dan biarkan Dia bekerja dalam hidup kita...Anda tidak akan percaya dengan apa yg Tuhan sediakan dalam hidup saya..kerana...RancanganNya sentiasa melebihi rancangan kita...JalanNya juga di atas jalan kita...Jadi! jika anda masih ragu2 sekarang, lembutkan hati anda...Dan bersedialah untuk mengalami pembaharuan dalam hidup anda..Tuhan itu sentiasa membuka jalan untuk kita..Yang penting ialah diri kita sendiri sama ada kita ingin menerimaNya atau tidak..
P/s: Good Night all... :) GBU all..dan pada yg sudi singgah di blog saya, thanks all.. :) trma kasih krna sudi singgah...Semoga kita sama2 diberkati :)

Saturday, August 15, 2009

The Show

I'm just a little bitcaught in the middleLife is a mazeand love is a riddleI don't know where to goI can't do it alone(I've tried)and I don't know why
Slow it downmake it stopor else my heart is going to pop'cuz it's too muchYeah, it's a lotto be something I'm not
I'm a foolout of love'cuz I just can't get enough
I'm just a little bitcaught in the middleLife is a mazeand love is a riddleI don't know where to goI can't do it alone(I've tried)and I don't know why
I am just a little girl lost in the momentI'm so scaredbut don't show itI can't figure it outit's bringing me down I knowI've got to let it goand just enjoy the show
The sun is hotin the skyjust like a giant spotlightThe people follow the signand synchronize in timeIt's a jokeNobody knowsthey've got a ticket to that show....Yeah

Friday, August 14, 2009

Konvo 09


kehkehkeh~ congrates friends :)... all my best friends...Thanks God for this sweet moments

am~ not in mood~

LoL~~~~~~~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monday, August 10, 2009

Jadi Seperti-Mu

Bapa Kau setia... Takkan meninggalkan... Dan kupercaya Engkau milikku... Dan ku milikMu ..Kerinduanku, Tinggikan namaMu... Karna ku tahu Engkau dalamku... Dan ku dalamMu...Ubah hatiku seputih hatiMu... Setulus salibMu...KasihMu Tuhan... Biar mataku seperti mataMu, Pancarkan kasihMu...Ku mau jadi SepertiMu





(Lord...am sorry if I hurt someone today..Pls forgive me for that...Even though i know he's not angry, both of us just kidding am sorry if i hurt him today...Pls forgive me Lord~~~Sorry sorry to that guy ^_^ u know who u are...)