Friday, February 20, 2009

Do you know...

Hurmm...hait~, busy busy!
okaY ppl..here I am...Stuck here with so many thngs inside my head right now!
Hurm, dah la panas sgt cuaca di Penang ni...Adii, kalau da yg tidak tahan tu kan mst sudah kena demam da tu...Erm, saya tinguk daun2 dan rumput di Usm pun suda menjadi kuning...Daun2 berguguran..Lol, rasa macam di luar negara pula stp kali saya blk dari kuliah lalu tapak konvo...Best tengok daun-daun yg berguguran di kawasan tu...Anyway, harini penat la sunggoh..kelas dari pkl 10-5...2 hari berturut-turut jadual saya sama...hurmm...mana tak penat..dahla kerja bukan main banyak lg...And yeah, logo utk hari sukan Church pun saya belum sempat nak buat...Adei...Minggu-minggu berikutnya terpaksa hantar banyak btl asgment...Erm, at least semua asgnment saya berjalan semua setakat ni...Hehehe, kalau tidak bertimbun-timbun la jadinya...Nah, biarkan dulu semua tu...kta crta pasal hal lain pulak.

Ermm...now? am listening to Mereka Perlu Tuhan-version yg dibawa oleh TW...Huhu...Actually, saya sgt suka lagu ni kan...Very nice...Coz setiap hari saya memang selalu bertemu dengan org dengan berbagai kerenah...Tapi itulahkan, manusia... Sukar untuk diramal...Kalau kita dengarkan lagu Mereka Perlu Tuhan, memang betul apa yg dinyatakan dalam lirik lagu ni...Saya rasa bukan saya saja, org lain pun sama. Mesti anda selalu berhadapan dengan manusia yg pelbagai ragam...Pada dasarnya kelihatan sangat bahagia, wajah yg penuh dengan gelak ketawa, kelihatannya mereka tiada masalah tetapi jauh di sudut mereka, mereka berasa kehilangan sesuatu dan kekosongan dalam jiwa mereka.

Nah..Di sebalik tawa mereka, mereka berasa duka...Tapi Tuhan, Tuhan sentiasa mengetahui pergumulan yg kita hadapi...Well, mungkin ramai yang berkata, aku percaya pada Tuhan. Tetapi sejauh mana kepercayaan itu jika kita langsung tidak pernah cuba untuk mencari Tuhan...Selalu saja saya mendengar kawan saya berkata, "saya percaya kepada Tuhan walaupun saya jarang bersembahyang atau pergi gereja". Adui...Ini kadang2 buat saya tertanya, sejauh mana kepercayaan yang mereka letakkan pada Tuhan. Jika kita sendiri tidak pernah cuba untuk membuka hati atau menyediakan ruang dalam hati kita untuk Tuhan bagaimana kita boleh katakan bahawa kita percaya kepada Tuhan...

Seringkali sahabat saya katakan pada saya yg saya ni church girl @ holy girl...Ermm...Sukar untuk saya fahami...Kenapa mereka boleh berkata demikian..Lol...Is that juz bcoz saya terlibat dalam pelayanan or smthg else...Well guys, terus terang saya katakan, saya adalah seorang gadis yg selesa utk terlibat dalam pelayanan.. Hati saya, saya cuba sediakan sepenuhnya untuk Tuhan..Sebab kepercayaan saya , saya letakkan sepenuhnya kepada Yesus...And am glad sebab saya diberi peluang utk melayani...setiap hari saya melihat kebaikan Tuhan dalam hidup saya dan saya sangat bersyukur atas semua berkat dan perlindungan yang Tuhan sediakan utk saya. Dan saya bersyukur atas setiap nafas yg saya hirup... :) Saya tahu saya adalah puteri Nya yang sangat berharga di mata Nya...Walau apa pun yang saya lakukan Dia tetap setia bersama saya...Tidak pernah sesekali meninggalkan saya.

Well, itu cuma sebahagian daripada saya...Ramai yg melihat saya sebagai seorang yg serius...Ya, memang saya akui saya sangat serius terutamanya semasa menjalankan tugas..Lol..kerja tetap kerja ok...Tugas yg diberi perlu diselesaikan...Am sorry kalu sesiapa yg pernah bkerja dgn saya, saya memang serius sgt2..hahaha...Ada org pernah cakap hal ni kat saya ba..haha..Opss...Well, itu cuma masa saya btugas ok...Masa lain saya sorang yg gila2...My friends know that! saya suka ketawa, suka membuli, suka bkhutbah, suka membuat lawak! (hahaa, betulka tu?) and for sure saya memang sorang yg gila2 juga bah...You all tidak boleh jangka apa yg saya blh buat bila saya suda gila2..hehehe~

No comments: