Wednesday, April 22, 2009

My Fam~

Lil bro-Jerry, Big Bro-Jimmy and my Sis-Jessica
Mama hei, Papa hei and Jessica (Giggles:hehehehe)

Sweet lil gurl, my sis-Jessica


3 of them! again~, Jimmy, Jes and Jerry




Monday, April 20, 2009

Kekuatan

~wohh..tadaaaaaaaa! hai...boring btul sa ni wohh...hue hue hue...brpa hari suda sa x updates blog sa ni kunun....tia tau pa topic mau d post...hehehehe....
~br ja baca blog sorang kawan ni..ahmm...nampaknya si dia tgh risau baitu..wohh...kesian sma dia tuh...o.O'
~No need to worry kenen...Tiada pa yang perlu dirisaukan....(Phil 4:6
Do not fret or have any anxiety about anything, but in every circumstance and in everything, by prayer and petition ( definite requests), with thanksgiving, continue to make your wants known to God.)
~ Walau seberat manapun masalahnya, jangan sesekali berasa risau kerana Tuhan tidak pernah membiarkan anakNya untuk dibebani masalah yg melebihi kemampuan mereka....Yang pasti setiap masalah tu ada penyelesaiannya...Cuma kadang-kala kita tidak menemui penyelesaiannya kerana kita terlalu dibelenggu perasaan risau dan takut...Sehingga kan kita langsung tidak dapat melihat sedikitpun cahaya penyelesaiannya...Kerana terlalu berasa risau, kita tidak dapat memikirkan langsung cara terbaik utk mengatasi masalah tersebut, sebaliknya kta hanya memikirkan kemungkinan buruk yang bakal menimpa diri kita....
~Situasi tu samala seperti seseorang yg berada dlm bilik dan tiba2 lampu bilik tersebut padam...Individu tersebut blh membuat 2 pilihan, smada mahu terus bergelap @ dia mencari pintu dan keluar dari bilik yg gelap tu...kalau dia terus membiarkan dirinya ketakutan sudah tentu dia takkan kemana2 sebaliknya trs kekal dlm blk yg gelap tu...Kalau dia berfikiran positif, mst dia mcari jalan keluar dari blk tu dan akan menemui tmpt yg terang...
~Nah, sebesar mana pun masalah kta mst da jalan penyelesaiannya...Jangan biarkan diri kita dihantui perasaan risau...Sebaliknya serahkan semua beban kta kepada Tuhan...Firman Tuhan sendiri berkata kan, apa yg perlu kita risaukan, burung pipit yg liar tu pun hidup walaupun tiada penjaganya...Bunga liar pun tumbuh mjadi begitu cantik walau tidak dijaga @ dibaja..Inikan pula kita manusia ciptaan Tuhan yg paling istimewa... ~_~

(Lukas 12:22-23: Yesus berkata kepada murid-murid-Nya: "Karena itu Aku berkata kepadamu: Janganlah kuatir akan hidupmu, akan apa yang hendak kamu makan, dan janganlah kuatir pula akan tubuhmu, akan apa yang hendak kamu pakai.Sebab hidup itu lebih penting dari pada makanan dan tubuh itu lebih penting dari pada pakaian.)

P/s: God Bless All.... (Mat 12:28: 28) Marilah kepada-Ku, semua yang letih lesu dan berbeban berat, Aku akan memberi kelegaan kepadamu...
Take ur time to pray ~_~

Thursday, April 16, 2009

And again, its Thursday

~Whooa...hehehe..its Thursday... ahmmm....mcm biasa...ehhe...hari yg bosan, tp ya Puji Tuhan memang sudah rutin harian sbgi seorang student..Hehehe...+ sakit perut ttb juga harini...Dlm bc2 nota tu x dpt juga saya thn kesakitan, last2 tdor dgn buku d sebelah..ehehe...my bro juz called...huihuihui...smpt juga saya mta topup...ehehehe..
~huhu, off dulu..nanti smbg lg...

Wednesday, April 15, 2009

Loves

Si Nia...i miss herrrrrrrr~... ni pic time xmas hr tu...jess send pada sa..eheh...ni pun sa rindu juga sama budak ni..rindu nak dgr dia ckp...
bha...ni si BB, banyak cakap budak ni...heheh..i miss her...lama suda x call dia...ni pic yg mummy dia krm pada sa haritu...rindu dgn dia...lama sa x jumpa dia...

Hamsters kepunyaan my lil sis...actually ni 3 ekor hams br dia ni...yg lama suda lari ker suda mati kalu x silap..so tpaksa dia bli yg baru utk dibedah...wo..kesian punya hams..



Semua Baik

~Slmt mlm smua..hehehe...woh..boring~ sgt2 ni...suda 4 movie sa tgk hari ni...adei...x tau nak buat apa lg...nah...Daddy awal2 pg sms sa tanya kalau2 saya perlukan duit..ehehe..Owh ya la, td pagi abang saya called...Nah, balik rumah suda dia...huk huk..coz tmrw dia nak pg Kapit sana daftar kat office kt Kapit sana...Wew, this month dia akan pindah pg Song...neh, susah ni nanti mok mta si abang sa bank in duit kalu dia suda pdh song sana (giggle)...ahaha...Adei, x dpt mok pg jalan2 Kuching pula...ehehe...Seronok bila diaorg call dr rumah tadi..bising2 mrk org...adei..rindu sa dgn siblings saya..mst mrk 3 kecoh d rumah sana...woo...i missed my family...rindu mok gurau2 dgn siblings sa, rindu mok makan malam bsama family, rindu mau prepare makanan utk family...rindu mok buli adik sa 2 org tu...rindu dgn daddy~ n mommy sa~....wohh...

*Seperti biasa, terima kasih Tuhan kerana berkat, perlindungan dan kasihMu yang sentiasa melimpah2 dalam kehidupanku..Terima kasih Tuhan kerana Engkau yg selalu mendengar doaku, menjawap doaku...Terima kasih kerana sentiasa melindungi keluargaku...Walaupun berjauhan dari keluarga, namun kasihMu Bapa sentiasa mengurapi aku sehingga aku tidak pernah berasa kekurangan dalam kehidupan ku... :)

Tuesday, April 14, 2009

The world is watching

~It's nice to know that God's love is special~

Ephesians 2:10 NIV says, "For we are God's workmanship, created in Christ Jesus to do good works, which God prepared in advance for us to do." When God designed you, He equipped you with everything you would need to fulfill your God-given purpose. He's given you gifts and skills that He wants to help you develop over the course of your life. If you ask Him what they are, He'll show you. He may direct you to get some special education or training, or He may not. The key to fulfilling your God-given call is to seek the Lord DAILY. Don't wait until you're at a crossroads in your life, having to make an important decision that will affect your whole future. If you do, chances are that you will significantly delay receiving the rich rewards God has in store for you. Hebrews 11:6 says: "You can never please God without faith, without depending on him. Anyone who wants to come to God must believe that there is a God and that he rewards those who sincerely look for him." If you live your life depending on God's wisdom, guidance and grace daily, you can count on Him to lead you in the path of His greatest blessings. The truth is that there is NO WAY for us to improve on God's perfect plan for our lives. The sooner we get ahold of this truth, the sooner we can begin cooperating with Him to bring it to pass in our lives--and the sooner we can begin reaping His blessed rewards!

Lord, I believe that You created me for a special purpose, and that You have a perfect plan for my life. I ask that You fulfill Your purpose for me, and help me to do my part by earnestly seeking You daily through prayer and Your Word. Thank You that as I seek You each day, You will "guide me along the best pathway for my life"! (Psalm 32:8 NLT)

Monday, April 13, 2009

~Sentuh Hatiku~

Sentuh Hatiku by Maria Shandi ( The real version is by Jason Chang(dicipta khas oleh Jason berdasarkan kisah rakannya), but this version by Maria Shandi is for Drama : Sentuh Hatiku-Indonesian's Drama)

Segala Sesuatu Indah Pada Waktunya

3 yrs together and this sem they will finish their study (sy akn dtgglkan~ LoL)...Omg! 3 thn bersama2 merupakan kenangan yg terindah dan sukar dilupakan kerana terlalu banyak perkara yg kami lalui bersama dan terlalu banyak pembentukan yg mendewasakan kami...Pic ni pic saturday lepas, Farewell utk ChILLI uSm...


~All The Best to u Girls~
Segala sesuatu indah pada waktunya- Tema ni kami plh masa nak order kek..mula2 tak tahu nak plh tema apa then saya search kat Bible dlm handphone saya, so last2 saya pilih tema berdasarkan Pengkhotbah 3:11
Pengkhotbah 3:11 (Ia membuat segala sesuatu indah pada waktunya, bahkan Ia memberikan kekekalan dalam hati mereka. Tetapi manusia tidak dapat menyelami pekerjaan yang dilakukan Allah dari awal sampai akhir.)
Ecclesiastes 3:11(He has made everything beautiful in its time. He also has planted eternity in men's hearts and minds [a divinely implanted sense of a purpose working through the ages which nothing under the sun but God alone can satisfy], yet so that men cannot find out what God has done from the beginning to the end.)




Saturday, April 11, 2009

Good Friday

:) Just wanna wish all of u "Good Friday"...
Well, what do you gt from Good Friday today?
Aha, yeah...tadi saya celebrate Good Friday di church...
Well, I was involved with "Sin Chair" skit...thew...best juga skit tadi, walaupun practise hanya bbrp kali, but all of us did it well. Am glad sebab jemaat tersentuh dengan skit yang km orang buat. Thanks God sebab semuanya berjalan dengan lancar...Thanks God juga kerana kasih dan urapanNya yang sentiasa baru setiap hari dalam kehidupan saya...
And lets pray for our Farewell tmrw...hope everything will be ok...

P/s: Selamat menyambut hari Paska smuanya :)

Friday, April 10, 2009

Sentuh hatiku

Keyboard player-Vincent
Jason

~Semalam, ada Crusade @ kebaktian kebangunan rohani di church..OmG, haha i met Jason Chang~...Hehehe, dah la cakap2 dgn dia..He's nice guy...ehehe...thew~...Anyway, we r really touched by all his testimony thru his songs... :) Thanks Jason, it was nice to talk to you yesterday... (wink2 such a handsome guys i mean both of them Jason n Vincent...hahaha)





Thursday, April 9, 2009

Melodi hidupku

owhoo..alo...it's Thursday and Aren is coming to town~ LoL...can't wait to meet Aren tonight...Huhuhh~...it's raining now...Ahmm...cuaca yg sangat sesuai untuk tidur..LoL...but nahh, I can't sleep...14 days to go before my exam start...my 1st paper is on 23rd of April..
Owh ya...mlm ni ada KKR-Kebaktian kebangunan Rohani... :) am excited to go..
Ermm, I don't know what i want to do right now...Baru saja hbs baca nota ni...Tak tahu nak sambung baca paper yg mana satu..Heheh...

Semalam, seorg kawan bertanya kpd saya kalau saya sudah menemukan jawapan kepada soalan yang dia tanya kpd saya 1 mggu yang lepas...Ternyata saya blm lg punya jawapan bg soalan tersebut. Sorry friend...I need times to think bout it...Bukan soalan yg mudah untuk dijawap dalam masa yg singkat...It's complicated...There's a lot of things I have to think of right now...

Tuesday, April 7, 2009

Diam, bukan kalah!

Diam bukan beerti kita kalah..Diam membawa banyak makna...Dan di sini aku ingin berkongsi tentang satu artikel yang aku baca tadi, have a nice reading guys:

Mengapa Yesus memilih berdiam diri di hadapan Pilatus, padahal Ia memiliki kuasa dan otoritas untuk menjawab pertanyaan Pilatus? Hanya satu kali Yesus menjawab pertanyaan Pilatus mengenai apakah Ia raja orang Yahudi. Selebihnya Ia bungkam.
Pertanyaan Pilatus didasarkan atas keingintahuannya akan Yesus karena orang-orang Yahudi menuduh Yesus telah mengklaim diri sebagai raja dalam artian politik. Yesus menjawab ya atas pertanyaan Pilatus, tetapi dalam artian rohani. Namun Pilatus tidak memahaminya. Maka kemudian Yesus membungkam dan membuat Pilatus heran (ayat 5). Kata heran ini adalah kata yang sama yang digunakan pada orang banyak yang menyaksikan Yesus saat membuat tanda-tanda (ayat 5:20; 6:6; lih. juga Mrk. 15:44). Kata heran ini secara teknis menunjuk pada kekaguman dan pengakuan akan keilahian dan kemesiasan Yesus.
Sikap Yesus yang diam menyingkapkan tiga hal. Pertama, menyatakan kemesiasan-Nya yang sebenarnya, sesuai nubuat kitab suci (band. Yes. 53:7) dan bukan dalam artian politik. Maka Ia menolak menggunakan kuasa-Nya itu untuk menghadapi lawan-lawan-Nya. Kedua, Yesus menerima keputusan untuk tetap dihukum. Tindakan ini menggantikan Barabas yang bersalah, sekaligus sebagai simbol kemesiasan-Nya yang akan mati menggantikan orang berdosa. Ketiga, Yesus tetap membiarkan diri-Nya disesah dan diserahkan untuk disalibkan sebagai bagian dari kemesiasan-Nya yang harus menjalani penderitaan dan hukuman mati.
Sebagai pengikut Yesus, bagaimana sikap kita dalam mempertahankan kebenaran itu, walaupun harus menemui berbagai tantangan bahkan menjalani penderitaan? Tetap setiakah menjalankan tugas yang Allah percayakan? Ataukah malah berkompromi dengan dunia sehingga tidak setia lagi pada kebenaran Allah? Belajarlah dari Yesus yang dalam kesetiaan menjalankan tugas-Nya tanpa kompromi sedikit pun dengan tawaran dunia.

Uh...The beginning~

Hi..hehe..owh Gosh..its Tuesday already...ya, Selasa dah ni kan..ahmm...Hehehe..berapa hari sudah aku tidak updates blog aku ni...Well, malas mok updates..LoL..ok lah, actually minggu ini aku sibuk juga...Khamis ni ada KKR, then Jumaat- Good Friday, Sabtu-Farewell Chillies...Sunday-Hari Paska..OmG..busy sangat...Nasib baik exam aku start lewat..Hehehe...

Well, tadi Pastor Alan send email, dia ckp tidak dapat datang utk Farewell sabtu ni sebab balik ke Singapore...Well, so sad..But nvm...We still have Kak Miska..Ehehehe..Luckily tadi saya call Joshua and he can drive for us this Saturday...Thanks God.

What else? Uh uh, Jes called me...Owh ya, byk cerita budak ni..Lol..macam2 pula crta dia...And, Lol don't know what else to say..Anyway guys, have a nice day, Sweet dream...

P/s: to Dijah, Serin and Cath, good luck for ur driving test this Thursday~
Lenny and Serin yg sakit2 skrg, Semoga cepat2 sembuh..God Bless...
God Bless All.

Friday, April 3, 2009

Argghh~~~~~~~

Hehehe..Hi! It's Friday~, Jumaat sudaH~~~~~~~~...ehehe...hr terakhir utk kuliah bg Sem ni :D, am waiting for the next class (which is tonight) Hehehe...Last class!!!!

Anyway, makin boring saja saya rasa ni...Don't know why...ehehe..And yeah, am getting frustrated with IRC server...Erhh, saya mau masuk join pun nda juga dapat...Adeiii, mau jawab kuiz pun lag... Erhh...Geram betul..Hehehe...(Nah geram2 dapat juga ketawa ni kan)

Ahm..belum ada idea lg mau post apa ni...Kjap2 sa fikir dulu la ha~~~...Later pkl 3 ada taklimat ROS...ahmm....Bha, off dulu..Tak da idea sudah...Internet pun macam ciput juga ni..kalah ciput yg sedang berjoging..ehehe

Thursday, April 2, 2009

Thursday~~~~~~~~~~

Wew...it's so hot here right now...ahmm...Well, this week is the end of lectures week and next week will be study week...Wahhhhhhhhhhhhh~~~~~~~~, aku tak sabar mau balik rumah~..I miss my family...Hehehe...anyway~, I bought a new book yesterday, the tittle is Torey Hayden and One Child...really nice book eh...last night I read this book and I cried..LoL...and yes, yesterday I went to Queensbay Mall(dgn Dijah~) ...hehehe...actually, coz i was bored..so i asked dijah and we went there and I went to Borders book store and stucked there for few hours..Lol...

Ahm..lapar n sakit belakang saya skrg ni.eheh..dari tadi duduk and potong polistrin tuh...Nasib baik dah hbs...Dan skrg tgh tunggu si dijah blk dari bljar drive...HEeeeeeeeeeee...Lapar~~~~~~~~~