Friday, May 29, 2009

Thursday, May 28, 2009

Today

~LoL..br ja masak...this one, br sja sa buat ptg ni~
Owo..yg ni fav sa..ambil masa juga mok buat ni..smpai skt belakang sa..


Dan yg ini..kelas plg last sa sit-in tadi...actually, sa sit in 3 kelas hari ni...pelajar dlm kelas ni sa suka..Lol..diam2 smua..Cute2 lg tu..Yg ni kelas form 1A1..Deborah slh sorang pljr sini, malu2 dia td time sa masuk ke..LoL..


Wednesday, May 27, 2009

Seandainya...

Something to share :) God Bless You all...

SEANDAINYA

Bacaan : Yohanes 11:17-32
Sudah enam hari ibu saya dirawat di ICU. Tiap malam saya atau kakak bergantian menginap di rumah sakit. Karena kondisinya terus membaik, pada malam keenam kami pulang ke rumah untuk beristirahat. Tidak menjagainya. Siapa sangka, malam itu kondisinya merosot! Esok paginya ibu saya tidak sadarkan diri dan meninggal sore harinya. Ada rasa sesal di hati. Mengapa pada saat kritis itu kami tidak ada bersamanya? Seandainya malam itu kami mendampinginya, mungkin kami bisa berbuat sesuatu!
Kita kerap menyesali diri atau situasi ketika tragedi terjadi. "Seandainya aku berbuat ini atau itu, kondisinya pasti tidak separah apa yang terjadi." Waktu Lazarus meninggal, Maria dan Marta menyesal Yesus datang terlambat. Pikirnya, andaikata Yesus datang lebih cepat, Lazarus masih sempat disembuhkan (ayat 21,32). Faktanya, Yesus sengaja menginap dua hari lagi di tempat lain setelah dikabari bahwa Lazarus sakit (ayat 6). Dalam penyesalan, Maria dan Marta sulit menerima bahwa peristiwa kematian Lazarus ada dalam rancangan Tuhan. Baru setelah Lazarus dibangkitkan, mereka paham bahwa bersama Yesus tidak ada kata terlambat atau di luar kendali. Semua hal terjadi seturut rencana-Nya.
Apakah Anda suka menyesali apa yang telah terjadi? "Hidupku pasti lebih baik ... seandainya dulu aku tidak memilih pekerjaan ini. Seandainya aku tidak menikah dengannya. Seandainya aku lebih cermat menanam investasi." Berhentilah berandai-andai! Hadapilah realitas dengan keyakinan bahwa setiap langkah dalam hidup Anda telah diatur oleh Tuhan. Bersama-Nya tidak ada yang di luar kendali --JTI
KITA HARUS BELAJAR DARI KESALAHANTETAPI TIDAK BOLEH TERUS HIDUP DALAM PENYESALAN

You're My Hero Dad :D

I would ride on your shoulders
And look out on the world
Pretending I was big and tall like you
When you were there to hold me
I never was afraid
You made me feel there's nothing I can't do
If I'd spread my wings to fly
When I was very small
I knew that you'd be standing by
To catch me if I fall
You're my hero
Chasing the monsters from my room
Going on trips around the moon
The one who's always been there faithfully
You're my hero
And 'cause you're my Dad...I'm twice as blessed and lucky to be me
As I kept on growing
We often disagreed
But you let me find myself in my own way
And it's funny, how just lately
I've come to recognize
How wise you are becoming every day
There's so much you've given me
I hope I've made you proud
You're everything a Dad should be
And it's time to tell you now
You're my hero
You didn't have to say a word
Your love was the message that I heard
Inspiring me to be all I can be
You're my hero
And 'cause you're my Dad...I'm twice as blessed and lucky to be me

Happy Birthday Daddy :)


Happy Birthday Daddy...We love you..Thanks for everything and May God Bless You...Anyway, God always with you..For sure, you are the best dad..We are proud to be ur daughters/sons...

Thanks for ur love, thanks for every minutes that you spend with us...Thanks for being a great and good example for us...You know we're really proud of you...You're the best...

Tuesday, May 26, 2009

Mother's Day...(24/5/2009)

24/5/2009-Jemaat di SiB Bandar Bintangor meraikan Hari Ibu..Walaupun lambat 2 minggu dari tarikh Hari Ibu sebenar tapi Hari Ibu yg diraikan ahad lepas sungguh menarik..And for sure semua yg hadir memberikan sokongan yg begitu baik sekali..Thanks everyone krna memberikan kerjasama :) GBU... (^_^ sa gmbra krna diberi peluang utk mjd Mc pada masa tu..Lol..sorry skranya ada kekurangan k guys )



Persembahan dari kanak2 sekolah Minggu
Hehe that boy...OMG so funny

Persembahan daripada kaum bapa


Acara memotong kek




Yea~



Pentas rohani

Monday, May 25, 2009

Pentas Rohani 23/5/2009

Syukur dan Puji Tuhan kerana Pentas Rohani bagi Youth Bintangor telah berjalan dengan lancar pada sabtu lepas (23/5/2009). Semua yg hadir sangat diberkati dengan aktiviti yang dijalankan...Terima kasih kepada band kita dan juga semua yang datang memberikan sokongan kepada kita..Syabas kepada Abang Nic (Naclous) kerana berjaya menguruskan Pentas Rohani kita...And semua Youth...Teruskan berjalan bersama Tuhan...Hope can see all of u again next time...And abang Nic TQ juga sebab pilih sa jadi Mc smsa pentas rohani ni..TQ pada Pastor yg sgt memberi sokongan kpd kita...God Bless All...













Wednesday, May 20, 2009

I found Hamtaro :D

Hamtaro is back...finally~..Thanks God...Do you know where we found Hamtaro..Lol..in d cabinet...hemmm...

-Ros-Again~



Orientasi pelajar Form 6-students orientation- :D I was there and I remember how nervous they're when I called them to talk bout their group members..And some of students keep saying to me "teacher, that group cheating they're from the same school" Lol..And I remember a boy that I called, he said "teacher I can't remember my group member's name..how ahh?" ahaha..and i juz keep smiling to him..LoL..all of these students remind me when i was in Form 6 3yrs ago...Anyway, nice to be there that day...

Hamtaro is missing :(




Hamtaro is missing..I don't know what happen to Hamtaro...yesterday Hamtaro was there in d cage..but this morning...erhmm...no more Hamtaro there...Hamtaro hilanggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg!!!!!!!!! Selalu kalau Hamtaro kuar sangkar, pg jalan2 msti Hamtaro balik semula kalau dipanggil..Tp pagi ni dia x muncul2 walaupun dipanggil...Waaaaaaaaaaa....I don't know where is Hamtaro right now...uhuhuhu..Hopefully nanti Hamtaro balik... :( sudah satu rumah saya cari Hamtaro..tiada juga...Hamtaro..pls come back~!

Mother




Suddenly i watch this video and I keep crying very hard this morning...Very nice song..It juz remind me how great is my mom (My mom really love us and she will do anything to make sure we always save and happy) and this song make me miss my grandma(my daddy side)...I really miss my grandma..She passed away in 2001. Really sad coz I can't comeback and meet her for the last time and still, I feel guilty for that...She is the coolest and the best grandma...God Bless her...

Tuesday, May 19, 2009

Thanks to Bungai Pengerindu aka JJJ aka Heaven_Eye

hihihi...terima kasih Jikiiiiiiiiiiiiiiiiii laban dah ngaga tag ti lawa amai nya...hihihi..gaga mayuh gik..ku ka send gai org bukai...Heheheheheh...ku dah send gai kirul ba FS (jilisssssSss kirul)
Anyway, Thanks JikI...keep it up....

Friday, May 15, 2009

Things to do..Tomorrow

1. Hantar Jes pg sekolah.
2.Pg market (Hehehehe...)
3.Latihan Pentas Rohani (Hopefully smua berjalan dengan lancar)
4. Ahmmm (masi fkir lg mau buat apa ni)

kau Mengenal hatiKu

7"Mintalah, maka akan diberikan kepadamu; carilah, maka kamu akan mendapat; ketoklah, maka pintu akan dibukakan bagimu. - Mat.7:7

:) begitu jelas tertulis kan....Tuhan berfirman, kalau ada apa yang kita perlukan , minta saja daripada-Nya...Huhu...actually, x tau mau post apa sbenarnya ni...Ahm, td masa buka web sabda..trus saya tengok ayat Mat 7:7 tuh...eheheh...Firman Tuhan yg sangat menarik...Seringkali sa mengingatkan diri kpd Firman ini..di saat kita berdoa dan percaya kepada-Nya...pasti Dia akan membuka segala jalan dan pintu untuk kita...Yang penting, kita percaya kepada-Nya... Jadi, jangan pernah jemu untuk berdoa dan minta kepada Tuhan...kernda Dia sentiasa mendengar segala permintaan dan permasalahan kita... Tuhan itu baik Amen... :)

Thursday, May 14, 2009

My CoLLecTioNs




HuH..am waiting for my books right now...Ahmm...Buku2 sa smua sa post bln lepas...Uh uh..hopefully smua buku2 sa slmt sampai...:d Arhh.... =.=" pls la, jangan ada yg terkoyak bla sampai nanti...Yg penting jangan ada yg hilang..wooo...Sa sayang smua buku2 sa nih...huehuehue...3 kotak smua buku2 yg saya kirim blk rumah..Hehehe...and of coz, 1 buku sja sa beli lbh dr rm40+..erhh..ya memang "agak" mahal..but thats the price...Lg pun smua buku yg saya beli memang best smua..ehehehe... 0.O"


-Halo-

Owh owh..Good morning all
Heheheh...bha bha bha...hari ni sa bangun~~ awal, ahmm coz mommy sa bangunkan sa awal pg juz to set up the printer..adididididi..Pukul 6 kna bangun semata2 mok set up printer tu... =.="
Huehuehue...sementara mommy~ buat kerja dia, sa pun main2 la dengan si Hamtaro (hamster kami yg chumil), ekekeke...Hamtaro memang aktif awal2 pg ni, kalau siang2 nanti si Hamtaro ni tidur..Kalau malam2 br bising...mommy suruh sa lepaskan si Hamtaro dari sangkar tuh, biar si Hamtaro main2 kat luar tu kata dia..adididid...nanti hilang si Hamtaro sepa susah..sa juga yg susah...uh uh...owh ya, macam biasa...Sa keseorangan di rumah o.O".

Mommy n daddy pergi kerja, and Jes n Jerry pergi sekolah, so sa keseorangan lg di sini..Heheheh...Teda pa nak buat, lepas kemas2 rumah, jemur pakaian, mop lantai, dan masak2...memang teda pa nak buat...Mok main PS pun bukan best main sorang2..kadang2 sa tgk TV..tu pun bukannya ada crta yg menarik..Hihihi..Kalau ada yg menarik br sa tgk =.="
And kalau teda pa nak buat, macam biasa memang sa akan on computer and on9.. (ahmm..computer memang on 24 jam kunun..huahuahua...) on9 pun teda pa nak buat juga, tguk crta Upin n Ipin di Youtube..ehehehe...Lepas tu buat report Ros..tu pun teda pa mau direportkan sangat..ekekeke

Ahmm...Woh, abang sa baru saja call..ekekek...Sa tanya bila dia mau balik, dia cakap x sure lg coz teda cuti...Woh...rindu sa mau ajak abang sa keluar ni...mau ajak dia jalan2...tadi daddy pg Sibu coz hantar barang yg abang sa pesan =.=". Na na na, sa mau pg jalan2 ni pun kawan2 sa blum balik ke Bintangor ni lagi..Owh ya..besok sa pg school lg buat ROS...ehehehe...Nah esok ada la join aktiviti untuk orientasi pelajar Form 6... ~_~

Anyway, have a nice day all... God Bless you all... :D Thanks God for this beautiful day :)

Wednesday, May 13, 2009

Dear Friends

"Friends"
Packing up the dreams God planted
In the fertile soil of you
Can't believe the hopes he's granted
Means a chapter in your life is through
But we'll keep you close as always
It won't even seem you've gone
'cause our hearts in big and small ways
Will keep the love that keeps us strong

And friends are friends forever
If the Lord's the Lord of them
And a friend will not say never
'cause the welcome will not end
Though it's hard to let you go
In the father's hands we know
That a lifetime's not too long to live as friends.

With the faith and love God's given
Springing from the hope we know
We will pray the joy you'll live in
Is the strength that now you show
But we'll keep you close as always
It won't even seem you've gone
'cause our hearts in big and small ways
Will keep the love that keeps us strong

P/s: All the best kpd rakan2 sa yg telah dan akan pg utk temuduga KPLI bln ini...God Bless You friends :)

Sunday, May 10, 2009

Happy Mother's Day


Ahm...yeah...Lupa nak wish happy mother's day..kpd smua mothers in d world...hehehe
God Bless ya all moms~
And yeah my mommy~..we luVvvvvvvv you...Happy mother's day to you...God always with you mom...Thanks for everything :)

Sahabat Yang menaruh kasih?



happy sunday ~_~


And...ahmm...may God Bless you All


Anyway, jangan salah faham dengan tajuk blog sa ni..


Hehehe...skrg tgh dengar lagu Sahabat yang menaruh kasih by Lion Of Judah


Nice song aha~~~~~~..hehehe..



Adei...Mngantuk suda sa..Oke guys...Good night...Sweet dream and... GBU...muaks...

Wednesday, May 6, 2009

-Ros-2nd day

halo~..ahmm...hari ni 2nd day sa pg buat ROS...well, hari yg menyeronokkan jika dibandingkan dgn semalam tu...hahahaha...seronok sgt...td sa pg kelas Pendidikan Khas...Ahm...pengalaman yg best skali...hehehe..seronok btul la dpt jmpa ngan pelajar2 pddkan khas...actually mereka ni memang special...walaupun macam tu mrka ttp ceria dgn dunia mereka..at least mereka blajar cara2 mngurus diri n mrka tahu apa yg perlu dilakukan...:) so sweet....

Tuesday, May 5, 2009

-Ros-

1st day pg Ros...
Waaaaa...bosannya...Nasib baik ada Mark n Biai..so dpt juga sa crta2 dgn diorg
Huehuehue...Lg pun dpt juga lepak2 d kuarters Unit kaunseling...
Adididii..x tau mau buat apa time Ros ni..Bosan sgt wohhhh....
Buat ros pun x nya da pa2...Juz datang n observe ja
Hopefully next week ada jg benda menarik mau d buat kat skolah tu...ahmm...

Sunday, May 3, 2009

am home

yea~ br sampai rumah smlm....hehehehe...penat btul pjlanan blk sarawak sem ni..fheww~ anyway, Puji Tuhan sbab saya slmt sampai.. :) baru mok updates blog...lama suda sa x on9 coz bz kemas2 barang n pdh bilik..heheheh....