Monday, September 28, 2009

Makna Kehilangan

Siapa yang tidak sedih jika kehilangan sesuatu yang berharga dalam dirinya. Samada kehilangan orang yg tersayang, kehilangan harta, kehilangan tempat utk bergantung, kehilangan sesuatu yang sangat bernilai bagi diri kita. Kadang-kala kita melihat sesuatu di hadapan mata kita seolah-olah ianya akan kekal selamanya sehingga kita tidak memperdulikannya. Bila kita kehilangannya baru kita sedar betapa berharga benda tersebut sebenarnya. Seorang ibu akan menangis apabila kehilangan anaknya. Apapun yg berkaitan dengan kehilangan.. Ia merupakan sesuatu yang membawa kepada kepedihan hati dan perasaan. Mengambil masa yang lama untuk memulihkan rasa kepedihan tersebut. Apatah lagi kalau kehilangan tersebut melibatkan orang yg paling kita sayangi...Bagi saya sendiri bila mengalami kehilangan, ianya merupakan satu beban yang sungguh berat untuk ditanggung. Jangankan barang yang kecil pun saya akan berasa susah hati bila kehilanganya. Apatah lagi jika melibatkan orang yg disayangi. Ada kalanya kita mengalami kehilangan, kita akan berasa seolah dunia ini tidak ada cahaya. Namun, pada masa yang sama kita lupa bahawa ada orang yg lain yg sangat mengharapkan utk melihat kita gembira dan kembali kepada sukacita. Di saat kita berasa sedih dan pedih, kita tidak mempedulikan perasaan orang lain yg sayangkan diri kita. Bukankah ini juga satu kehilangan bagi mereka apabila kita tidak memperdulikan mereka dan leka dengan perasaan berat dan pedih yang menghantui diri kita. Nah, berapa banyak lagi hati yang perlu terluka akibat rasa kehilangan. Sebaliknya biarlah kita memandang bahawa proses kehilangan itu sebagai satu yang akan membawa kepada peneguhan dalam hidup kita. Akan membawa satu masa depan yg lebih terang kerana kita akan lebih menghargai apa yg ada dihadapan kita. Walau sebesar manapun kehilangan yang kita alami, biarlah kita memandangnya sebagai satu jalan yang telah Tuhan tetapkan untuk rancangan seterusnya bagi diri kita agar kita dapat menghadapinya dengan penuh kekuatan....

P/s: Entah mengapa saya hati saya berasa ingin berbicara tetang kehilangan pada masa ini. Mungkin setelah menelepon papa tadi dan papa memberitahu bahawa Uncle Ajok tlh tiada...Satu kehilangan yg sangat besar bagi keluarga....Namun begitu, saya pasti Tuhan sangat menyayanginya sehingga sudah tiba masanya dia kembali kepada Tuhan.. GBU :)


"Maybe God wants us to meet a few wrong people before meeting the right one so that when we finally meet the right person, we will know how to be grateful for that gift. "

When I Miss You


When I miss you, sometimes I listen to music or look at pictures of you, not to remind me of you but to make me feel as if I'm with you. It makes me forget the distance and capture you.


Friday, September 25, 2009

Champion Gathering

We are the champion...peserta CG
Cath...ekeke...anak yg ku bina time Cg..and interframe...Pst Alan n James yg sdg men gitar

Ermmm...time rehat2 :P~



Life~

Kekeke..banjir time blk dr church
Nicchi! the best place for us to shopping..ekekek


OK..wanna dance :D

Chicken Rice~




Dance and dance again




Wednesday, September 23, 2009

Hurt, pain, joy, love..happiness ^^

It takes only a minute to get a crush on someone,an hour to like someone and a day to love someone - but takes a lifetime to forget someone
Love starts with a smile growswith a kiss and ends with a tear.
When I Look At You My Heart Skips A BeatBut Later That Beat Could Mean A Lifetime Of Tears WastedOn Something I Knew I Could Never Have
You Don't Know What You Do To Me,You Don't Have A Clue.You Don't Know What It'sLike To Be Me Looking At You
Never be sad for what is over,just be glad that it was once yours.
We were like Romeo and Juliet. I thought we'd do anything for each other.But Romeo didn't break Juliet's heart.
The part that hurts me the most,is knowing that I once had you and then lost you..
Trying to forget someone you love is like trying to remember someone you never knew.
Memories are the best souvenirs.
You will never know true happiness, until you have truly loved, and you will never understand, what pain really is, until you have lost it.
You walk by me everyday and say hello.Everyday you take time out to listen to me.You talk to me, smile at me, laugh with me, and have fun with me.Well, I talk, smile and laugh too, but inside I'm hurting.Deep down it hurts to be with you because I love you and you are only a friend.
While being in love there are two requirements:heart breaking and healing. Healing takes time.
I still run, I still swing open the door,I still think, you'll be there like before. Doesn't everybody out thereknow to never come around?Some things a heart won't listen to,I'm still holding out for you.
He touched my heart with a thousand pleasures and broke it into million pieces.
To live life without you is to live life without love.
One of the hardest things you'll ever have to do is stop loving someonebecause they've stopped loving you.
Life is prison when you're in love alone.
The greatest distance on earth is not north and south, it is when I am right in front of you and you do not know that I love you.

Wednesday, September 16, 2009

23Rd :P~

Thanks for d wishes and all of ur prayer...Thanks to my lovely family and friends coz remember my Bday... :) I love all of ur wishes...Thanks Thanks and Thanks...Sa juga mo ucapkan Happy Bday pada si Stezo or Gabriel :) Happy bday frens(15th Sept)...Hehehe...Saya sgt suka dgn ucapan yg rakan2 n family saya bg...Contohnya:

Stezo Zacko :happy birthday Josephine... dah mansang tuai kitai ney... prezen empai temu gik.. ila ku ngirum,...ahaha... cokelat dah gak mam ku arinyak... ambis cair cokelat ...

Susilia J. Ujielia HAPPY BIRTHDAY...(Ujie, my lovely pren :D)

Roselind Rosy Merang Cannot wait to see the Birthday girl this weekend..... hope she is more and more prety.....

anyway, sa plg suka dgn ucapan dr sis Rosy..thanks sis.. :)
And also my lil sis n bro, said my present for this year is a piglet :< should i happy or sad for that...Thew..hahaha...bad bad siblings :P Thanks to my big bro coz already bank-in for me :P
Thanks to uncle "Ioo" for the called and birthday wished, nah x sangka btul2 pula uncle call, hahahaha..Thanks to Cath too, for d msg..dan yg lain2 sa x dpt nak senaraikan smua nama di sini..ekekeke..thanks all :P haha Nisak, nak jd yg 1st wish tahun ni, tp jadi yg 2nd pulak :) anyway, jan keciwa ba nisak..AcidBurn utk "bunga api yg x menjadi :P~)...ehehehe...bha..God Bless You all :)~ am waiting for my present kunun..koekoekoekoe..from my bro and sista..lol...

Friday, September 4, 2009

How Can I Break The Silence

How can I break the silence? lol...Fhew...1.52 am :x and I still can't ZzZzzZzz....Hopefully I can go to LaLaLaNd after this...huehuehue..Why am I here and still awake? I also don't know :D
Listening to River flow in you make me very ahmm...very calm...and make me thinking~ what gonna happen tomorrow...LoL. what a stupid quest. Solan yg bodoh juga...Tiada siapa yg tahu apa yg akan berlaku keesokan hari.. :D yg kita boleh lakukan cuma merancang...Selebihnya kita sendiri tidak pasti...Wew..why am I so !_! tonight :x speechless...Lol..what happen... >.< i don't know what else to say...:D stupid meh..as usuall..its very hard for me to express my feeling..koekoekoe~ kinda very hard to speak it out... :) well, this is me... :x not easy to share what i feel, daripada banyak2 yg rapat dengan sa, entah...maybe sedikit sja yang tahu perasaan saya~... hye..this girl, hard to understand her..LoL..as my dad said~ eee..susah mo bcakap dgn budak ni, x suka bcakap..huehuehue...tp balik2, daddy~ hei saya juga yg plg memahami saya :) coz i am daddy's little girl...yes, I am...I miss my daddy :) owh, yeah...september sudah..yai~ x lama lg bday sa... :) i know i will get a msg from my family during my bday..walaupun xda hadiah, tp sa tetap srnk coz family sa mst akan htr sms pada sa n wish...thats all make me very happy...Bbrpa tahun berjauhan dgn mrka, sa pasti dpt bday wish :) its very lucky to know that they're always love you...Well you know what i meant...uh..better go sleep now :) coz tmrrw i got class...Well, thanks for droping all..thanks for all of ur comments.. :) God Bless You...

Tuesday, September 1, 2009

Bad Day

Ermm...its tuesday..huehuehue...hari Selasa dah kan...:D nah...masih blum tdur..ya, sa masih berjaga lg ni..tdk dapat mo tdur..prut saya masih sakit...: br ja pg tandas n mutah td...Huehuehue...poor me...iya...sakit prut sejak smlm....blk2 dari kebaktian, sa mutah2...badan pun rasa cam demam panas jak...adei...arrr...Mlm ni td adai Konserf FGAC, sa missed concert tu coz sa tak larat mo pg..Pastor Miska 2 kali call sa tanya samada pergi @ tidak...huhu..sa ckp ma dia sa x larat mo pg coz masih sakit prut..ya, mang btul pun sa masih sakit prut nih..sengsara woi...macam dicucuk2 ja rasa prut ni...huehuehue....anyway, slmt malam ya :D GBU harap2 esok x sakit lg nih.. :<