Tuesday, November 24, 2009

Home sweet home

I just came home :) Wow...It is very glad to be home and spend my time with my family. I am very glad to meet my parents and my siblings...Haha :) Anyway, I am very tired and guess what? My flight from Penang to KL was delayed for almost 1 hour. Luckily we arrived at LCCT on time or else huh~...I will miss the next flight to Sibu. OMG, thanks God :) And yeah, sorry coz I didn't post anything for this 2 days. I got connection problem :X huhu... ZZzZz time to sleep all :) Good night!!!

Saturday, November 21, 2009

Remember when?



Ehem..good morning all :) hehehe...wew...it is 4.24am now..and as usual saya belum lg tidur..Hehehe..hari ni lewat tidur. Masih sibuk lagi mendengar radio irc. Adui sorry la DJ dean, salu ja saya hantar ucapan yang bukan2..Hehehe.Saja2 nak memeriahkan channel kunun :)Anyway, hurm. Hari ni merupakan hari yang agak menggembirakan bagi saya. Why? Sebab tiba2 saja di FB tadi saya dan kwn2 saya mengungkit kembali memory semasa kami bersama2 dahulu... semua memory tersebut sukar untuk dilupakan. Setiap perjalanan yang kami tempuhi bersama..

Bila saya post video MBK dan video yg berkenaan dgn aktiviti kami dahulu...Masing2 meluahkan perasaan mereka.Bagaimana setiap perkara yang kami lakukan bersama-sama memberi kesan kepada diri masing-masing. Nice to hear that we learn something from all of that.And you know what? Memang rasa2 mo saja undurkan masa... Geeezzz, how I wish we have time machine now! And you also know what? I am really glad that my parents let me go out and explore this life :), tanpa dorongan parents saya sudah tentu saya tidak akan mempunyai pelbagai pengalaman yang menarik dalam hidup saya.

And few days ago, saya view la FB kawan saya. Kunun2 nak lihat pic. Tapi mata saya tertumpu pula dalam list family dia..AHaha, ada pula saya dalam list tu..Tau apa dia letak situ? Dia letak saya as her ADVISOR..Dalam hati saya memang lucu :) but really glad that she really appreciate me. Advisor bha tu, tinggi pangkat! ahaha..Thanks friend sebab mempercayai saya dan sentiasa berkongsi byk perkara ma saya.

Actually saya sendiri tidak sure, kenapa ramai yang suka mencari saya bila ada problem. Even perkara kecil pun mereka akan datang nak merujuk pada saya (Naaa...bukan ta puji ok..tapi kenyataan) Sometimes, even yang jauh lebih tua and yg saya anggap jauh lebih mature dari saya pun akan cari saya kalau ada apa2 masalah.Geezzz...Saya sendiri tertanya? Am I a good listener or am I a problem solver. Haha, ternyata saya sendiri tidak tahu apa jawapannya :P I think I should ask them why they keep looking for me when they're in trouble or what so ever.That's why I always have to alert! You know, sa terpaksa ON hp 24/7 and get ready pada bila2 masa.

Dan satu yang paling saya tak akan lupa, few weeks ago. Ada BRO tu dia sms saya pasal worker dia..Dalam sms tu dia bilang "WIL,aku tak puas hati la dengan worker aku ni, salu ja datang lambat. Thats why I tidak suka ambil kawan or saudara sendiri bekerja. Dia ingat aku kawan dia dia blh sukahati ja datang lmbt." This sms make me smile and laughed..Sa reply dia, sa ckp la.You should talk to your worker nicely about this so next time takkan dia buat lagi. But dia cakap yang almost tiap2 hari remind perkara tu pada worker dia tu. Uhmm..what should i say guys? :) Maybe salah juga bha worker dia ni, dah tau sendiri kerja dengan kawan jangan la buat hal pula. REMEMBER WHEN kawan dia sanggup ambil dia kerja, dia patut bersyukur bha dengan tu sebab bukan senang nak cari kerja sekarang...duhh~

Kadang2 memang saya fed up juga, cause even small matter pun nak rujuk juga dengan saya. Tapi saya bukan jenis yang suka nak complain pasal benda2 kecil, apa saja yang kawan saya cuba perkatakan, saya akan cuba dengar sebaik mungkin :) well, at least mereka akan rasa lega bila sudah luahkan perasaan mereka (That is what I always think when they come to me) BUT, saya sedar juga daripada masalah mereka inilah saya sendiri mula menjadi matang dan menjadi lebih peka dengan banyak perkara.

Dan sekarang, bila berjauhan dengan kawan2, bila kami berhubung selalu sahaja ada istilah "REMEMBER WHEN I...REMEMBER WHEN WE..! REMEMBER WHEN" Hahaha...Anyway guys, apa2 pun yang pernah terjadi dalam hidup kita. Even perkara pahit pun, sometimes kita kena imbas balik juga bha semua kan just untuk refleksi diri kita. Kadang2 memang ada pengalaman tu sangat menyakitkan, tapi daripada pengalaman tu la kita belajar menjadi lebih kuat kan. So, REMEMBER WHEN....

Friday, November 20, 2009

Look what you've done


Actually, untuk post kali ni macam tiada apa yang saya nak share. Tapi tiba-tiba pula terlintas di fikiran saya tentang hal ni.... Kadang2 kan dalam hidup kita ni, sering kali kita bersedih kerana sesuatu yang tidak dapat kita ubah. Realitinya, seteruk mana pun kita menangis atau menyesal akan sesuatu perkara kita tetap tidak dapat mengubah apa2 kalau perkara tu memang dah berlaku. Nak undurkan masa untuk perbaiki semuanya pun takkan dapat. Kecualilah kita ada time machine..:) Tapi, terima la hakikat! ahaha...Masa memang tidak dapat diundur, setiap perkara yang berlaku tidak akan dapat diubah =) Saya sendiri selalu menghadapi situasi macam ni. Kadang2 macam tak dapat terima saja kalau ada perkara yang berlaku dan kita rasa tidak puas hati macam nak undurkan semula masa dan perbaiki semuanya.

Tiba-tiba saja saya teringat kisah kawan saya [1]. Wew, identiti dirahsiakan. Si [1] selalu bsms dengan ex dia. Kebetulan hari tu dia sms juga dengan bf dia dan pada masa yang sama dia juga sms dengan bf dia. Jadi entah kenapa tiba2 dia tersalah send sms yang sepatutnya dihantar kepada ex dia, dia terhantar pada bf dia. Terus bf dia cakap sama dia...pasal curang... Hurm.. Saya pun blur tiba2 saja kawan saya ni cakap "wilder ko mst tolong saya, saya salah send msg". Nampaknya bf dia macam marah sudah dengan dia...Kawan saya ni pun runsing semacam juga. Saya sendiri tidak tahu nak cakap apa. Tapi sebenarnya msg tu tiada apa2 pun, cuma dalam msg tu kawan saya cakap pada ex dia yang mereka sudah tiada apa2 dan yang berlalu biarlah berlalu. Si bf kawan saya pula, hurm entahlah. Mungkin cemburu kot dengan sms tu. Sehinggakan mereka macam ada salah faham sudah.

So untuk beberapa hari kawan saya dan bf dia berkonflik hinggakan kawan saya akhirnya memutuskan untuk break ja ma bf dia. Sehinggakan kawan saya tu asyik tanya saya solan yang sama "apakah reaksi ko kalo ko trma sms mcm yg saya hantar tu?" Saya sendiri tidak tau nak cakap apa...So, whats the points here? Haha...saya sendiri tak tau :P actually apa yang saya cuba katakan ialah, apa2 pun yang kita lakukan. Tidak mungkin kita dapat mengubahnya kembali. Saya tahu yang kawan saya ni a lil bit sedih or maybe..betul2 sedih dengan apa yang terjadi.Tapi dia putuskan jua mau break ma bf dia. So, its her choice. Dia cakap sama saya yang dia rasa dia dan bf dia macam tidak dapat meneruskan lagi hubungan mereka. And now, dia tidak lagi menghubungi laki tu. Tetapi lelaki tu masih lagi menghubungi dia. Semuanya gara2 sms yang tersalah hantar...

Hurm...banyak lagi contoh lain yang kita boleh tengok juga kan...ada satu masa kita akan terlepas cakap sehinggakan menyakiti hati orang lain. Bukan sengaja tapi tanpa kita sedari bahawa apa yang kita katakan itu memberi kesan kepada orang lain. Huh, kalau bercerita pasal ni...Ermm...terlalu banyak hal begini yang telah saya lihat. Daripada kawan baik hinggakan tak bertegur sapa gara2 sukahati jak lepas cakap. and then nak minta maaf pun susah juga gara2 apa yang dia cakap tu memang sangat menyakitkan hati. Huhu...akhirnya nak menyesal pun tak da guna juga kan...Kalau apa yg kita katakan tu mangnya sudah bikin panas...Haha..mesti orang susah nak maafkan..Terlajak perahu boleh diundur..terlajak kata? manada boleh didelete macam kita nak delete fail yg kita tak guna d computer..or nak undo ker? aha..kan sendiri yang susah...Lepastu menyesal? Hurmmm...

Jadi, apa pun perbuatan atau apa2 yang nak kita ungkapkan, kita harus fikirkan dengan baik. Jangan sukati ja...~ memanglah kita punya hak untuk bersuara atau hak nak melakukan apa2..tapi kena juga fikir tentang perasaan orang lain...Lepas tu nak menyesal pun tidak berguna...tanpa kita sedar atau memang kita sedar pun, banyak perbuatan kita yang melukakan orang lain...Tapi, keadaan tetap tidak sama walaupun kita cuba untuk memperbaikinya. Nak menangis darahpun tak ada guna juga kan. So, kalaupun kita telah melakukan kesalahan dalam kehidupan kita, its ok. Manusia mana yang tak pernah buat salah. Menyesal tu memang bagus cuma kadang2 perkara tu meninggalkan kesan dalam kehidupan kita dan orang lain. Yang penting kita sedar dan next time kita akan tahu macam mana nak bertindak...So guys, kesimpulannya untuk saya dan anda, ermm...fikirla masak2 sebelum nak lakukan atau nak katakan sesuatu :D..maybe bagi kita semuanya betul tapi bagi orang lain...itu berbeza coz hati, perasaan manusia itu tidak sama.... Look what you've done...

Thursday, November 19, 2009

Done-new template

:) done..Hehehe...So guys, this is my new template...I Love this template..Kinda very simple but beautiful...Ahm..I think its time to go bed now...My eyes kinda very heavy now..Huhu..Its been few days I didn't sleep well..So, tonight I will sleep early and =) sleep with a smile face...Haha..Just kidding...Good night all..anyway, for MrJ, hopefully everything will be ok soon... I am very sorry MrJ because I can't help you...How I wish I can help you this time :< Good night all and God Bless All...xoxo :)

Wednesday, November 18, 2009

Nature~

Study nature, love nature, stay close to nature. It will never fail you. (Frank Lloyd Wright)

Tuesday, November 17, 2009

Leonid meteor shower…

Hue..how I wish I can watch this meteor shower :) I still remember when I saw this leonid meteor shower 2 years ago during Scout's camping... It just like a dream, but am sure it's not only dream when 1 of my friends said " hye...it's meteor" Hahaha..Lucky me huh cause I can watch it.. It's beautiful and I wish I can watch it again this year...Am not sure what time we can watch it here cause according to Yahoo news, its on Tuesday a.m. I waited for it this morning, but...naaaaaa..ahahah.. :o no meteor shower..anyway, i hope can see it tonight or tmrww..cause they said we still can watch it for this few days...Owh...How great is our Creator huh, He made all of this things...~_~

Pic taken from( http://features.csmonitor.com/innovation/2009/11/17/leonid-meteor-shower-yawn-is-it-time-yet/)

Heart and butterfly~

I’m going to smile
and make you think I’m happy,
I’m going to laugh,
so you don’t see me cry,
I’m going to let you go in style,
and even if it kills me
- I’m going to smile.

The hardest part
of loving someone
is knowing when to let go,
and knowing when to say goodbye.

(hehe...hsl kerja photoshop ku :X time boring)

Sunday, November 15, 2009

Malaysian Baptist Theological Seminary-Graduation thanksgiving banquet

12/11/2009 arinya, aku enggau kawan aku pergi dinner Sis Rosy...Graduation thanksgiving banquet Malaysian Baptist Theological Seminary untuk bala Pastor ti graduate tahun tok..13hb arinya sida ya graduate...Thanks to Sis Rosy laban invite kami agai dinner tok...rindu betemu ngau bala2 Pastor n doctor ari seluruh dunia masa dinner tok..Hehehe..pama meh...bekelala ngau orang ari menua bukai...Anyway, sis Rosy :) we are very proud of you..Huhu..Sis Rosy our Pastor =)....2 tahun belajar, at last bulih ga Bachelor Degree in Theology ya...So, next step will be hard for you sis..But we know you can do it.. teruskan perjalanan melayani untuk Tuhan...Sedih laban sis Rosy pulai menua...huhu..


Pastor Alan and family
Sis Rosy's mom...Sis Rosy and Sis Rosy's sis

Long service-performance from grad pastors


Love is Unseen

Something to share with all of you..what is love bout~ hehe..i love this article...

Kenapa kita menutup mata, ketika kita tidur? Ketika kita menangis? Ketika kita membayangkan? Ketika kita berciuman?Ini karena hal terindah di dunia TIDAK TERLIHAT.

Kita semua agak aneh dan hidup sendiri juga agak aneh.Dan ketika kita menemukan seseorang yang keunikannya SEJALAN dengan kita, kita bergabung dengannya dan jatuh ke dalam suatu keanehan serupa yang dinamakan CINTA.

Ada hal-hal yang tidak ingin kita lepaskan. Orang-orang yang tidak ingin kita tinggalkan. Tapi ingatlah, melepaskan BUKAN akhir dari dunia,melainkan awal suatu kehidupan baru. Kebahagiaan ada untuk mereka yang menangis, mereka yang tersakiti, mereka yang telah mencari dan mereka yang telah mencoba. Karena MEREKALAH yang bisa menghargai betapa pentingnya orang yang telah menyentuh kehidupan mereka.

CINTA yang AGUNG? Adalah ketika kamu menitikkan air mata dan MASIH peduli terhadapnya. Adalah ketika dia tidak mempedulikanmu dan kamu MASIH menunggunya dengan setia. Adalah ketika dia mulai mencintai orang lain dan kamu MASIH bisa tersenyum sembari berkata,"Aku turut berbahagia untukmu".Apabila cinta tidak berhasil,BEBASKAN dirimu,biarkan hatimu kembali melebarkan sayapnya dan terbang ke alam bebas LAGI.

Ingatlah bahwa kamu mungkin menemukan cinta dan kehilangannya, tapi ketika cinta itu mati, kamu TIDAK perlu mati bersamanya. Orang terkuat BUKAN mereka yang selalu menang, MELAINKAN mereka yang tetap tegar ketika mereka jatuh Entah bagaimana dalam perjalanan kehidupan, kamu belajar tentang dirimu sendiri dan menyadari bahwa penyesalan tidak sehausnya ada,HANYALAH penghargaan abadi atas pilihan-pilihan kehidupan yang telah kau buat.

TEMAN SEJATI mengerti ketika kamu berkata,"Aku lupa..".Menunggu selamanya ketika kamu berkata, “Tunggu sebentar”. Tetap tinggal ketika kamu berkata,"Tinggalkan aku sendiri". Membuka pintu meski kamu BELUM mengetuk dan berkata,"Bolehkah saya masuk"

MENCINTAI,BUKANlah bagaimana kamu melupakan,melainkan bagaimana kamu MEMAAFKAN,BUKANlah bagaimana kamu mendengarkan,melainkan bagaimana kamu MENGERTI,BUKANlah apa yang kamu lihat, melainkan apa yang kamu RASAKAN.. BUKANlah bagaimana kamu melepaskan..melainkan bagaimana kamu BERTAHAN...

Lebih berbahaya mencucurkan air mata dalam hati,dibandingkan menangis tersedu2.Air mata yang keluar dapat dihapus,sementara air mata yang tersembunyi menggoreskan luka yang tidak akan pernah hilang.Dalam urusan cinta,kita SANGAT JARANG menang.Tapi ketika CINTA itu TULUS, meskipun kalah,kamu TETAP MENANG hanya karena kamu berbahagia dapat mencintai seseorang,LEBIH dari kamu mencintai dirimu sendiri..

Akan tiba saatnya dimana kamu harus berhenti mencinta seseorang BUKAN karena orang itu berhenti mencintai kita MELAINKAN karena kita menyadari bahwa orang itu akan lebih berbahagia apabila kita melepaskannya. Apabila kamu benar-benar mencintai seseorang, jangan lepaskan dia. Jangan percaya bahwa melepaskan SELALU berarti kamu benar-benar mencintai MELAINKAN BERJUANGLAH demi cintamu Itulah CINTA SEJATI.

Lebih baik menunggu orang yang kamu inginkan DARIPADA berjalan bersama orang "yang tersedia" Lebih baik menunggu orang yang kamu cintai DARIPADA orang yang berada di sekelilingmu Lebih baik menunggu orang yang tepat kerena hidup ini terlalu singkat untuk dibuang dengan hanya dengan "seseorang" Kadang kala,orang yang kamu cintai adalah orang yang PALING menyakiti hatimu dan kadang kala,teman yang membawamu ke dalam pelukannya dan menangis bersamamu adalah cinta yang tidak kamu sadari..

Ada sebuah kisah menarik. Seorang pria yang bersahabat dengan orang-orang jahat, difitnah oleh teman-temannya sehingga masuk penjara selama bertahun-tahun.Setelah keluar penjara, keluarganya menganjurkan supaya mencari mereka yang memfitnah dirinya dan mengajukan mereka ke pengadilan. Tetapi pria itu menolak bahkan memaafkannya. Ia mengatakan bahwa musibah itu terjadi karena kesalahannya sendiri memilih teman-teman yang tidak baik.

Kejadian tragis itu malah memberi peluang baginya untuk memilih jalan hidup baru yang lebih baik. Kemudian ia membuka lembaga pendidikan pribadi yang mengajarkan makna memaafkan.

Sememangnya...Kasih itu sabar..murah hati..tidak cemburu~...
Seperti yg dinyatakan di 1kor13:4 (
Kasih itu sabar; kasih itu murah hati; ia tidak cemburu. Ia tidak memegahkan diri dan tidak sombong.)

Ditulis oleh:Peak (thanks!!-http://tobanautica73.multiply.com/journal/item/64)

Saturday, November 14, 2009

Ha ha~ pengawa maya boring






:X ermm..nadai pengawa gik..saja2 ngaga art work kenu kooo..ahaha..i love all of it...maybe bc yg kelihatan mcm art work nembiak kecik tp that is the way i express what i feel that time... ^^ flash back when we were young..ahaha..how i wish i can draw all that i imagine that time..

Testify to Love

All the colors of the rainbow
All of voices of the wind
Every dream that reaches out
That reaches out to find where love begins
Every word of every story
Every star in every sky
Every corner of creation lives to testify

For as long as I shall live
I will testify to love
I'll be a witness in the silences when words are not enough
With every breath I take I will give thanks to God above
For as long as I shall live
I will testify to love

From the mountains to the valleys
From the rivers to the sea
Every hand that reaches out
Every hand that reaches out to offer peace
Every simple act of mercy
Every step to kingdom come
All the Hope in every heart will,speak what love has done

O-Oh Ohhh

For as long as I shall live
I will testify to love
I'll be a witness in the silences when words are not enough
With every breath I take I will give thanks to God above
For as long as I shall live
I will testify to love

Colors of the rainbow
Voices of the wind
Heaven reaches out where love begins
Word of every story
Star in every sky
All creation testify

Mountains to the valleys
Rivers to the sea
Heaven reaches out to offer peace
Simple act of mercy
Kingdom come
Every heart will speak what love has done

Colors of the rainbow
Voices of the wind
Heaven reaches out where love begins
Word of every story
Star in every sky
All creation testify

For as long as I shall live
I will testify to love
I'll be a witness in the silences when words are not enough
With every breath I take I will give thanks to God above
For as long as I shall live
I will test------------------ify

Monday, November 9, 2009

HMT327

HMT 327...Hue hue hue... :X killer paper =.=" all the best to all HMT327 students!!!!!!!!!!!

Sunday, November 8, 2009

You think I'm so tough?


Its just sometimes hard for me to cry because i know that it no use to cry...But, sometimes yes I do cry... =) just to ease pain and make myself feel better...That is normal...But for sure, I admit that I don't like to cry just because of simple things...Am not that tough as you can see cause am just an ordinary person...You think I'm so tough? No I am...I never let you see me cry cause I don't want you to be sad and worry about me..That's all...But I do feel lucky, cause every time when I cry, there are always someone who really care about me :D~ thank you thank you for that...So, for you out there...Cry if you wanna cry...Hahaha :| it's OK to cry :) at least you will be feel more better...

Depression

I got this poem in http://www.mylifepoem.com/...I love this poem.. depression..something will happen to everyone..Hurmm...

I get a funny feeling,
it comes from deep inside.
I get all mad and angry,
wanting to go and hide.



I guess..that is what i feel right now..Lol..kinda depression...ahaha.. :X it's exam time...feel dunno what to do...well..i think u guys know what i feel right now...ahahaha !_! wish me gud luck~

Monday, November 2, 2009

Sunday..Blessed~

Hi~
Hew...sunday sunday :D I love sunday...Erm..for today..haha..I don't know what happened to me and Dijah..Yeah..for sunday service, we sat at the front..and of course...Fhew..Both of us sleepy but funny we can't stop smiling coz both of us still remember bout what we chatted at night before..ahaha..Omg until Pastor Alan keep looking at both of us and the Sis Rosy said "amat mancal duai ya saritok" ahaha...There was something make both of us can't stop smiling...Lol...For today tsermont? its bout real life of christian :) I love today's sermont...And yes, i don't know why suddenly tonight I just want to send a sms to Emma..Haha..Actually, I just checked my handphone but then suddenly I read 1 sms that my lil sis send to me and yes, i feel that I should send it to Emma..So there it go..and i got replied from her..she said that she really need that words and her tears running down :) am glad that you are ok and blessed by that words friend..You know, maybe its God's will to make me send that sms to you...Maybe God want you realize something...That something big He plan for you..who knows right..So, believe in His words :)..there's nothing come accidentally in our life..everything happens for reason...believe that :D OWh ya, Kak Lisa also sms me this morning and i haven't reply her sms yet..sorry Kak Lisa..tmrrw i will reply ur sms...
(Nite all..it's time to sleep...GBU all)

Sunday, November 1, 2009

Happy Birthday Big Bro :D

Wanna wish a Happy Birthday( 26 yrs old) to my big bro :D am missing u bro..thanks for everything that u gave to me..ur inspiration..thanks for all of that...May God Bless you... :D and for sure..u are the best bro in the world :) I love you big bro...Hugs from ur lil sis here :D


Na~ my work~

Some of my err work~~more pics coming up :D not only this..these are parts of my works :D~ hehe...