Saturday, November 21, 2009

Remember when?



Ehem..good morning all :) hehehe...wew...it is 4.24am now..and as usual saya belum lg tidur..Hehehe..hari ni lewat tidur. Masih sibuk lagi mendengar radio irc. Adui sorry la DJ dean, salu ja saya hantar ucapan yang bukan2..Hehehe.Saja2 nak memeriahkan channel kunun :)Anyway, hurm. Hari ni merupakan hari yang agak menggembirakan bagi saya. Why? Sebab tiba2 saja di FB tadi saya dan kwn2 saya mengungkit kembali memory semasa kami bersama2 dahulu... semua memory tersebut sukar untuk dilupakan. Setiap perjalanan yang kami tempuhi bersama..

Bila saya post video MBK dan video yg berkenaan dgn aktiviti kami dahulu...Masing2 meluahkan perasaan mereka.Bagaimana setiap perkara yang kami lakukan bersama-sama memberi kesan kepada diri masing-masing. Nice to hear that we learn something from all of that.And you know what? Memang rasa2 mo saja undurkan masa... Geeezzz, how I wish we have time machine now! And you also know what? I am really glad that my parents let me go out and explore this life :), tanpa dorongan parents saya sudah tentu saya tidak akan mempunyai pelbagai pengalaman yang menarik dalam hidup saya.

And few days ago, saya view la FB kawan saya. Kunun2 nak lihat pic. Tapi mata saya tertumpu pula dalam list family dia..AHaha, ada pula saya dalam list tu..Tau apa dia letak situ? Dia letak saya as her ADVISOR..Dalam hati saya memang lucu :) but really glad that she really appreciate me. Advisor bha tu, tinggi pangkat! ahaha..Thanks friend sebab mempercayai saya dan sentiasa berkongsi byk perkara ma saya.

Actually saya sendiri tidak sure, kenapa ramai yang suka mencari saya bila ada problem. Even perkara kecil pun mereka akan datang nak merujuk pada saya (Naaa...bukan ta puji ok..tapi kenyataan) Sometimes, even yang jauh lebih tua and yg saya anggap jauh lebih mature dari saya pun akan cari saya kalau ada apa2 masalah.Geezzz...Saya sendiri tertanya? Am I a good listener or am I a problem solver. Haha, ternyata saya sendiri tidak tahu apa jawapannya :P I think I should ask them why they keep looking for me when they're in trouble or what so ever.That's why I always have to alert! You know, sa terpaksa ON hp 24/7 and get ready pada bila2 masa.

Dan satu yang paling saya tak akan lupa, few weeks ago. Ada BRO tu dia sms saya pasal worker dia..Dalam sms tu dia bilang "WIL,aku tak puas hati la dengan worker aku ni, salu ja datang lambat. Thats why I tidak suka ambil kawan or saudara sendiri bekerja. Dia ingat aku kawan dia dia blh sukahati ja datang lmbt." This sms make me smile and laughed..Sa reply dia, sa ckp la.You should talk to your worker nicely about this so next time takkan dia buat lagi. But dia cakap yang almost tiap2 hari remind perkara tu pada worker dia tu. Uhmm..what should i say guys? :) Maybe salah juga bha worker dia ni, dah tau sendiri kerja dengan kawan jangan la buat hal pula. REMEMBER WHEN kawan dia sanggup ambil dia kerja, dia patut bersyukur bha dengan tu sebab bukan senang nak cari kerja sekarang...duhh~

Kadang2 memang saya fed up juga, cause even small matter pun nak rujuk juga dengan saya. Tapi saya bukan jenis yang suka nak complain pasal benda2 kecil, apa saja yang kawan saya cuba perkatakan, saya akan cuba dengar sebaik mungkin :) well, at least mereka akan rasa lega bila sudah luahkan perasaan mereka (That is what I always think when they come to me) BUT, saya sedar juga daripada masalah mereka inilah saya sendiri mula menjadi matang dan menjadi lebih peka dengan banyak perkara.

Dan sekarang, bila berjauhan dengan kawan2, bila kami berhubung selalu sahaja ada istilah "REMEMBER WHEN I...REMEMBER WHEN WE..! REMEMBER WHEN" Hahaha...Anyway guys, apa2 pun yang pernah terjadi dalam hidup kita. Even perkara pahit pun, sometimes kita kena imbas balik juga bha semua kan just untuk refleksi diri kita. Kadang2 memang ada pengalaman tu sangat menyakitkan, tapi daripada pengalaman tu la kita belajar menjadi lebih kuat kan. So, REMEMBER WHEN....

2 comments:

Mr. J @ pengerindu.com said...

wauz.. Habis baca. panjangnyer... enda kala aku meda nn naip memajainyak.. maia bisi mood nyak. ihhihi

Wilder said...

hahaha..gak ya...bisi amai mood ka nulis maya nyak :D